Η άφίσσα του φεστιβάλ

Fototherapy Festival 2007

Το φεστιβάλ FotoTherapy διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά από την εικαστική ομάδα Cocun – Urban Art, στο πλαίσιο του Αναγεννησιακού φεστιβάλ Ρεθύμνου, με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνυ, του Δήμου Ρεθύμνης, του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και της Unesco.

Το FotoTherapy ArtWeek 2007 πραγματοποιείται με τη συνεργασία του συλλόγου “Πρόβα”. Το θέμα του FotoTherapy ArtWeek Festival 2007 έχει τίτλο “Deconstructing Life”, “Αποδομώντα τη ζωή”.
Οι καλλιτέχνες μέσα από τα έργα τους μεταφέρουν ένα σύνολο πρισματικών θεωρήσεων της σύγχρονης ζωής.
Πολλές διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις, δημιουργούν επιμέρους οπτικές ενότητες και επιχειρούν να προσεγγίσουν τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από το σύγχρονο τρόπο ζωής.
Το φεστιβάλ προγραμματίζεται να διεξαχθεί σε πολλούς διαφορετικούς χώρους μέσα στην πόλη με κύριους άξονες το κτίριο του Ξενία στην παραλιακή οδό Σοφ. Βενιζέλου, την αίθουσα Πυροβολικού και το Τζαμί Ιμπραήμ (Θόλος) στη Fortezza, το Κέντρο Νέων και σε επιλεγμένα art-cafe.
Παρουσιάζονται: φωτογραφίες, έργα ζωγραφικής, photo-editing, video-art, sound-art installations, εικαστικές εγκαταστάσεις, διαδραστικές κατασκευές κ.α. Στις παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ, εντάσσοντα προβολές κινηματογραφικών ταινιών, συζητήσεις, music & sound performances, street art, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα κ.α.

Ένα από τα έργα

Fototherapy Festival 2007

H Cocun – Urban Art είναι μια ομάδα νέων πειραματικών καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε το 2005 με σκοπό να παρουσιάσει μια εναλλακτική προσέγγιση της τέχνης μέσα από θεματικές εκθέσεις και δρώμενα και με το δημιουργικό συνδυασμό νέων και παραδοσιακών μέσων και τεχνικών. Ο βασικός πυρήνας της εικαστικής ομάδας αποτελείται από το Στέλιο Καλογεράκη και Μιχάλη Σταράκη στην καλλιτεχνική επιμέλεια, το Μίνωα Φιτσανάκη στον συντονισμό του ηχητικού σχεδιασμού, το Γιώργο Σταυρουλάκη στο συντονισμό φωτογραφίας και το Στέλιο Δαφέρμο στο συντονισμό Video Art.

 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Εικαστική ομάδα: Cocun – Urban Art
Στέλιος Καλογεράκης, Μιχάλης Σταράκης,
Γιώργος Σταυρουλάκης, Στέλιος Δαφέρμος, Μίνωας Φιτσανάκης
 
Σε συνεργασία με: Πολιτιστικό σύλλογο “Πρόβα”.
 
Συνεργαζόμενς Ομάδες και Φορείς:
Φωτογραφικές Ομάδες Ρεθύμνου και Βύρωνα,
Φωτογραφική Ομάδα και Κινηματογραφική Λέσχη Πανεπιστημίου Κρήτης,
Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένου Σχεδίου,
Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων
Φωτογραφική ομάδα Prova D’ Arte
Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου
 
Το φεστιβάλ αυτό το έτος είναι αφιερωμένο στην μνήμη του ζωγράφου Φρίξου Θεοδοσάκη.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τηλέφωνο: 2831035797 – 6974037122
Διεύθυνση: Ελεύθερνας 13 Ρέθυμνο Τ.Κ. 74100
 
Πέμπτη 9 έως Σάββατο 18 Αυγούστου 2007 Πολιτιστικό κέντρο “Ξενία” (οδός Σοφ. Βενιζέλου), ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 22:30.
Αίθουσα Πυροβολικού (Fortezza), ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00 (τις μέρες των εκδηλώσεων ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ και 20:30 – 21:30).
Τζαμί Ιμπραήμ (Θόλος) (Fortezza), ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00.
Figaro Art & Music Cafe (οδός Βερνάδου), ώρες λειτουργίας του art-cafe.
Στα lobbies των ξενοδοχείων: Ideon, Theartemis Palace, Μinos, ώρες λειτουργίας ξενοδοχείων.
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: