Σγουρός - Σωρού

Από τη παρουσίαση του τετραημέρου

Στην Σάτιρα είναι αφιερωμένο το φετινό τετραήμερο λόγου και τέχνης του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, από 23 έως 26 Σεπτεμβρίου. Όπς είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Οδυσσέας Σγουρός, σάτιρα, σε όλες τις εκδοχές της. Όμως η ιδιαιτερότητα του τετραημέρου φέτος, έγκειται στο γεγονός ότι, θα λάβει χώρα το συμπόσιο, αφιερωμένο «στην σάτιρα και το χιούμο, στην Ελληνική Λογοτεχνία». 

Το συμπόσιο γίνεται μετά από πρόταση του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Λασιθίου, σε συνεργασία και με τους άλλους τρεις συνδέσμους φιλολόγων των άλλων νομών της Κρήτης. Θα παρουσιαστούν 17 εισηγήσεις, από ακαδημαϊκύς και ανθρώπους των γραμμάτων. Όπως είπε η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Λασιθίου, Μαρία Σωρού, ήταν μια παλιά ιδέα των φιλολόγων, η οποία βρήκε πρόσφορο έδαφος να πραγματοποιηθεί τώρα.

Το τετραήμερο εμπλουτίζεται με παράλληλες καλλιτεχνικές εκδλώσεις, και παρουσίες που κινούνται στο χώρο της Σάτιρας.

Στα πλαίσια του συμποσίου, πραγματοποιείται ένα αφιέρωμα σε μια ευρηματική προσωπικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού, τον Μέντη Μποσταντζόγλου, ή Μποστ, προς τιμήν του οποίου θα γίνει στη Δημοτική Πινακοήκη, έκθεση και κατά την διάρκεια του Συμποσίου θα μιλήσουν άνθρωποι της τέχνης όπως ο επιμελητής της Εθνικής Πινακοθήκης Μάνος Στεφανίδης.

Ακόμα, στις παράλληλες εκδηλώσεις, εντάσσεται η παρουσία του Λουδοβίκου των Ανωγείων, σε μια βραδιά με τίτλο «Η τέχνη τυ γέλιου με αγνά υλικά», αλλά και μια θεατρική παράσταση με αποσπάσματα από θεατρικά έργα του Μποστ.

Το βράδυ της Κυριακής, θα απονεμηθούν τα βραβεία του 21ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας και μαντινάδας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos