από την αποβίβασηΗ συνεχιζόμενη αστάθεια στη βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, για την οποία ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι υπερδυνάμεις, Η.Π.Α. και Ρωσία και εσχάτως η Ευρώπη με τη ψευδαίσθηση υπερδύναμης που άρχισε να τη διακατέχει, έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή ροή μεταναστών, προς την Ελλάδα, αλλά και την Ιταλία. Χιλιάδες οι ξεριζωμένοι, απελπισμένοι που προσπαθούν να βρουν μια καλύτερη τύχη, εάν βέβαια φτάσουν στον προορισμό τους, ή δεν συλληφθούν στη πορεία.

Άλλη μια τέτοια περίπτωση ζει η Ιεράπετρα από το πρωί της Τρίτης (9/7), όταν ιστιοφόρο σκάφος με 139 επιβάτες αραβικής καταγωγής, επέπεμψε SOS 30 μίλια νοτιοανατολικά από το Κουφονήσι. Για καλή τύχη των επιβαινόντων, παραπλέοντα πλοία τους περισυνέλεξαν και τελικά μεταφέρθηκαν στην Ιεράπετρα, όπου μια ανήμπορη πλέον τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθεί να συντονίσει εθελοντές κυρίως για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Το ερώτημα είναι, για πόσο διάστημα θα μείνουν και τι θα απογίνουν. Το κεντρικό κράτος θα πρέπει να αναλάβει άμεσα την ευθύνη τους διότι αν παραμείνουν καιρό, όπως σε παλαιότερες περιπτώσεις, είναι αμφίβολο πόσο θα μπορέσει η τοπική κοινωνία να στηρίζει..

τα μάτια ενός παιδιούΑπό το πρωί, συσκέψεις, επί συσκέψεων έγιναν για την αρχική φιλοξενία και περίθαλψη των μεταναστών, αλλά από ένα σημείο και πέρα θα πρέπει να λάβει σοβαρά θέση και η κυβέρνηση. Δηλ. δεν μπορεί η Ελλάδα και δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών από όλες της χώρες της Ευρώπης, με δεύτερη την Ιταλία και οι Βρυξέλλες να παριστάνουν ότι δεν ξέρουν ή ότι δεν είναι δικό τους πρόβλημα.

Αυτή τη στιγμή, είναι πολλές οι χιλιάδες απελπισμένων χωρίς χαρτιά κλπ, που ζουν μέσα στην Ελλάδα και η κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, στήνει μόνο επιχειρήσεις τύπου “Ξένιος Δίας” (Sic). Μήπως όπως κάνουν οι Ιταλοί, με το που μπαίνουν στη χώρα να τους εφοδιάζουμε με ταξιδιωτικά εγγραφα που θα τους δίνουν αυτόματα τη δυνατότητα να πάνε όπου θέλουν μέσα στην Ευρώπη; να δείτε τότε για πότε οι Βρυξέλλες θα ενδιαφερθούν για το Ελληνικό σκέλος του προβλήματος.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: