Το βιβλίοΌλα τα κοινωνιολογικά και ηθογραφικά στοιχεία της ζωής την περίοδο της δεκαετίας του 40, αλλά και η ταραγμένη περίοδος της νεοελληνικής ιστορία, η κατοχή και ο εμφύλιος, βρίσκονται στην αφήγηση που έκανε ο αντάρτης του ΕΛΑΣ, Γιάννης Δασανάκης και κατέγραψε ο γνωστός συγγραφέας Αντώνης Σανουδάκης, στο βιβλίο “Στη Μάχη της Κρήτης και στον ΕΛΑΣ” που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμιών και χρηματοδότησε ο Δήμος Χερσονήσου.
Για τον δήμαρχο Χερσονήσου πρόκειται για μια πολυεπίπεδη διήγηση με ιστορικό, κοινωνιολογικό και ηθογραφικό ενδιαφέρον, που προβάλλει επίσης με μοναδικό τρόπο το μοναδικό φυσικό περιάλλον της περιοχής. Επιπρόσθετο ενδιαφέρον, λέει ο δήμαρχος, έχει το γεγονός ότι μαρτυρίες από εκπροσώπους της Αριστεράς, σπανίζουν σε περιοχές όπως η δική μας, όπου ο βενιζελισμός δεν άφηνε ζωτικό χώρο στην Αριστερά.

Από τη συνέντευξηΟι Δασανάκης και Σανουδάκης μας κάνουν να ταξιδεύουμε σε χρόνους διαφορετικούς και δύσκολους επισημαίνει από την πλευρά της, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Ιωάννα  Αργυράκη.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν, ο συγγραφέας, ο Δήμαρχος Χερσονήσου και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Το βιβλίο διαθέτει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμιών.

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos