Γιώργος Ζερβάκης: ζητήθηκε η παραίτηση των αξιωμάτων που τους εκχωρήθηκαν
Ελένη Πλατανάκη, Μαρία Γιαννικάκη

Μετά τον σάλο των ημερών και όσα έγιναν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας στις 10/4, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας “Σητεία ενώνουμε δυνάμεις” δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι ζήτησε από δύο από τις τρεις κυρίες που μειοψήφησαν, την παραίτηση από το αξίωμα τους, δηλ. από τη προεδρία του δημοτικού συμβουλίου και τη θέση της αντιδημάρχου, όπερ και εγένετο.

Η Μαρία Γιαννακάκη όπως ήδη έχει δηλώσει αποχώρησε από την ομάδα και παραμένει ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος. Από τη πλευρά της κυρίας Πλατανάκη δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση οπότε μάλλον παραμένει δημοτική σύμβουλος υπό την “Σητεία ενώνουμε δυνάμεις”.

Η ανακοίνωση του δημάρχου:

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ στις 6 Μαρτίου, συζητήθηκε στην ημερήσια διάταξη και ζητήθηκε η έκφραση γνώμης για την ΜΠΕ του έργου: τρεις ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 55 MW, στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι  και συνοδών έργων οδοποιίας και χερσαίας ηλεκτρικής διασύνδεσης, στο Δήμο Σητείας, Π.Ε. Λασιθίου.

Το εν λόγω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με του δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΣΗΤΕΙΑ – ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ», να αποφασίζουν κατά συνείδηση, χωρίς περιορισμούς και χωρίς καμία απαίτηση ή δέσμευση εκ μέρους του Δημάρχου.

Μετά την παρέλευση ενός μήνα και συγκεκριμένα την 4η Απριλίου κατατέθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση, αίτημα για επαναφορά του θέματος με υπογραφές και από την κ. Γιαννακάκη Μαρία και από την κ. Πλατανάκη Ελένη.

Για την Δημοτική Παράταξη «ΣΗΤΕΙΑ – ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» και ιδιαίτερα για τον Δήμαρχο, απετέλεσε θεσμική και πολιτική εκτροπή, η απόφαση της κ. Μαρίας Γιαννακάκη και της κ. Ελένης Πλατανάκη, να συνυπογράψουν πρόταση της Δημοτικής Παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», για επαναφορά θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Ομάδα.

Η όλη διαδικασία και συνεργασία με την αντιπολίτευση έγινε εν κρυπτώ και εν τη απουσία του Δημάρχου στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους, με προφανή σκοπό τη δημιουργία διχαστικών και διασπαστικών τάσεων στην Δημοτική μας ομάδα, αδιαφορώντας παντελώς για την εμπιστοσύνη που τους περιέβαλε μέχρι τώρα η Δημοτική αρχή.

Τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές είναι ανήκουστες και  ασφαλώς ανεπίτρεπτες, καταστρατηγούν δε κάθε έννοια συλλογικότητας , αλληλοσεβασμού και τήρησης των καταστατικών λειτουργιών.

Ως εκ τούτου και για λόγους ηθικής τάξης , κλήθηκαν άμεσα, στις 5 Απριλίου, σε συνεδρίαση της δημοτικής μας ομάδας  και ζητήθηκε η παραίτηση των αξιωμάτων που τους εκχωρήθηκαν.

Οι ευχαριστίες για την μέχρι τώρα συνεργασία και προσφορά τους, είναι εκ μέρους μας αυτονόητη και απαραίτητη.

Ο Δήμαρχος Σητείας

Ζερβάκης Γεώργιος

σχετικά:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos