αρχιεπίσκοποι περιφερειάρχηςΕθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη πραγματοποίησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και κληρικούς.

Ο κ. Γρηγόριος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο νησί με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία στα Χανιά για τον μακαριστό Πατριάρχη κυρό Αθηναγόρα, στην οποία εκπροσώπησε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων-Μ. Βρετανίας, ανέφερε στον Περιφερειάρχη ότι με κάθε τρόπο στηρίζει την προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό, και είναι «πρεσβευτής» της για τον τουρισμό της, την ιστορία της, και τον πολιτισμό της.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον κ. Γρηγόριο για την σημαντική βοήθεια που προσφέρει για την προβολή της Κρήτης στο εξωτερικό, τον προσκάλεσε να παραβρεθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην ειδική εκδήλωση για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί  στο Λονδίνο στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενημέρωσε ότι ο κ. Γρηγόριος που επισκέπτεται για πρώτη φορά το νησί επιτελεί σημαντικό Εκκλησιαστικό, κοινωνικό έργο στη Μ. Βρετανία βοηθώντας ουσιαστικά πολλούς Έλληνες μετανάστες.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: