Αναστάσιος απευθυνόμενος στο ακροατήριοΑπό τις λίγες εκείνες φορές, που το Κινηματοθέατρο REX, στον Αγιο Νικόλαο, αποδεικνύεται λίγο για να χωρέσει τους θεατές, ήταν και η τιμητική βραδιά προς τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.
Ήταν τέτοια η προσέλευση, που δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις σχετικά με τις ανύπαρκτες θέσεις. Έτσι αρκετοί ήταν εκείνοι που έφυγαν άπρακτοι, αλλά απλά το θέατρο δεν χωρούσε.
Κατά τα άλλα, τον τιμώμενο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ευρωβουλευτής Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, ο Νομάρχης Λασιθίου, οι δήμαρχοι Νεάπολης και Ιτάνου, ο επίσκοπος Γαλλίας, ο επίσκοπος Κνωσού, ο Μητροπολίτης Πέτρας, πολλοί ιερωμένοι και βέβαια πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναγόρευσε σε επίτιμο δημότη τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, διαβάζοντας το σχετικό ψήφισμα.
Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος με σύγχρονη γλώσσα, μίλησε για τι πίστη, τον έρωτα και την πραγματική αγάπη, όχι όμως με τον τρόπο που η σύγχρονη πραγματικότητα έχει διαστρέψει.
Επίτιμος Δημότης Αγίου Νικολάου Μετά την ομιλία, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Οδυσσέας Σγουρός, καλωσόρισε με τη σειρά του τον Αρχιεπίσκοπο και αμέσως μετά η μικτή χορωδία της Αγίας Τριάδας, ερμήνευσε το Μικρό Οδοιπορικό Μεγάλων Ωρών.
Η βραδιά έκλεισε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου προς όλους όσους βρέθηκαν εκεί και τον τίμησαν.

Ακούστε ένα ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου:
{play}images/stories/Anastasios.mp3|[AUTOPLAY]|#000000[BGCOLOR]|[AUTOREPLAY]{/play}

Print Friendly, PDF & Email

Από manos