Η Αναπτυξιακή Λασιθίου στη 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής
το περίπτερο της Αναπτυξιακής Λασιθίου στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής Μinoan Robotsports Competition (MRC) Global Olympiad

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής Μinoan Robotsports Competition (MRC) Global Olympiad, που έλαβε χώρα στο κλειστό Στάδιο Νέας Αλικαρνασσού (2 Αοράκια) από τις 26 έως τις 29 Απριλίου.

Οι τέσσερεις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Κρήτης ήταν συνδιοργανώτριες με στόχο τη προβολή των περιοχών παρέμβασης και των αποτελεσμάτων υλοποίησης των αντίστοιχων τοπικών προγραμμάτων CLLD/LEADER. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης προβολής των τοπικών προγραμμάτων CLLD/LEADER πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπροέδρου της Βουλής Γεωργίου Γεωργαντά, του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη, του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, βουλευτών του Νομού Ηρακλείου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.   

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα ικανά στελέχη της Αναπτυξιακής Λασιθίου που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της εταιρείας προς την κατάκτηση των στόχων της, συνδυάζοντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία με τον ενθουσιασμό και το όραμα. Έδωσε έμφαση στο καινούριο πρόγραμμα CLLD/Leader, που σκοπό έχει να στηρίξει την αγροτική ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους του Λασιθίου να ενεργοποιηθούν και να καταθέσουν νέες και καινοτόμες προτάσεις!

Ευμενή σχόλια απέσπασε το περίπτερο της Αναπτυξιακής Λασιθίου επιβεβαιώνοντας πόσο σημαντική είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων και η εξωστρέφεια των παραγωγών της περιοχής.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό έκθεμα αποτέλεσε η αναπαράσταση νομισμάτων (από βρώσιμα υλικά) σε κλίμακα, που απεικόνιζαν τον Τάλω, το πρώτο ρομπότ, ένας ανθρωπόμορφος γίγαντας με σώμα από χαλκό, που κατασκεύασε ο Ήφαιστος  για το βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, δημιουργίες της ζαχαροτέχνη Αγγελικής Μουντράκη.

3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής Μinoan Robotsports Competition (MRC) Global Olympiad
η ομάδα της Αναπτυξιακής Λασιθίου

Επίσης προσφέρθηκαν κεράσματα εμπνευσμένα από τη Μινωική διατροφή, όπου με την σάρωση ενός μοναδικού κωδικού QR (Κώδικας γρήγορης ανταπόκρισης), στη συσκευή των επισκεπτών εμφανίζονταν ένα video με την ιστορία του Τάλως.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν οι επισκέπτες της Κυριακής, αφού είχανε τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν τη Σοφία the robot, το διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ που φορώντας σαρίκι, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις (στην ελληνική γλώσσα) των παρευρισκόμενων. Έκλεψε την παράσταση και κέρδισε τη συμπάθεια όλων των μικρών επισκεπτών της έκθεσης.

Στο περίπτερο της Αναπτυξιακής Λασιθίου φιλοξενήθηκαν προϊόντα από δικαιούχους του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER και πιο συγκεκριμένα από τις ακόλουθες επιχειρήσεις:

  • Κουνελάκη Μαρία (Sweet Lab – ζαχαροπλαστείο)
  • Αποστολάκης Νίκος (Art on olive wood – ξυλόγλυπτα)
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς (κρητικές φορεσιές σε κούκλες της κας Σωρού Μαρίας)
  • Πάγκαλος Μηνάς (Αρτοπωλείο)
  • Κασσωτάκης Στέφανος (Εύβοτρυ – (προϊόντα μούστου)
  • Κρητικά Εδέσματα (παραδοσιακό κρητικό ζαχαροπλαστείο)
  • Σαββιδάκης (προιόντα μελιού – τσικουδιά – ρακόμελο)
  • Παπαδάκης Νίκος (οινοπαραγωγός)
  • Κοι.Ν.Σ.Ε.Π. Eptastiktos (ελαιόλαδο από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα)
  • Χανιωτάκης Γιάννης (προιόντα μελιού) Μουντράκη Αγγελική (ζαχαροτέχνης)
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos