Φαιστός, σύσκεψηΟ Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο αναφέρεται στις αποζημιώσεις για τις αγροτικές ζημιές και ζητά την πλήρη κάλυψη της περιοχής.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο την επίσκεψη σας στην Κρήτη, για μια σειρά θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο σχετικά με τις αποζημιώσεις για τη σχινοκαρπία.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε χθες, αφού νωρίτερα δεν είχαμε καμία πληροφόρηση, πως η επίσκεψή σας περιορίστηκε στο Ηράκλειο για ένα πρόβλημα που αφορά και το Λασίθι. Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε επιπλέον σήμερα, από την ενημέρωση που είχαμε από τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της περιοχής, ότι στη σύσκεψη παγκρήτιου χαρακτήρα που έγινε στην Περιφέρεια, δεν κλήθηκαν οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας, ούτε φυσικά η Δημοτική Αρχή.

Είναι προφανές πως αυτή η πρακτική, όπου κι αν οφείλεται, δεν υπηρετεί ούτε καμία ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος, πολύ δε μάλλον αξιοκρατική και δίκαιη αντιμετώπιση.

Σας γνωρίζουμε ότι, κατά την φετινή χειμερινή και εαρινή περίοδο επικράτησαν συνθήκες έντονης ανομβρίας και ασυνήθιστα υψηλές  για την περιοχή μας θερμοκρασίες κι όπως προκύπτει από τις αυτοψίες που έγιναν με πρωτοβουλία της Προέδρου της Αγροτικής Επιτροπής του Δήμου κας Δ. Γενειατάκη και με τη συνεργασία τοπικών αγροτικών, υπηρεσιακών και επιστημονικών φορέων, οι δυσμενείς αυτές καιρικές συνθήκες είχαν αρνητικές επιπτώσεις οδηγώντας σε «σχινοκαρπία».

Επιπλέον η περιοχή μας κατέχει το 25% του συνόλου των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με την ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ.

Επειδή οι συνέπειες των παραπάνω συνθηκών θα είναι σημαντικές στην απώλεια του εισοδήματος των Δημοτών μας, σε μια οικονομικά δυσμενή περίοδο, σας παρακαλούμε, όπως άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες παρακολούθησης και αποτίμησης των ζημιών στην ευρύτερη ζώνη του δήμου μας, για να διασφαλίσουν οι παραγωγοί μας τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Είναι προφανές πως δεν θα δεχθούμε καμία δυσμενέστερη αντιμετώπιση από εκείνη που θα έχουν άλλες περιοχές.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: