συλλαλητήριο ΣεληνάριΠραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, η συνέλευση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας με συμμετοχή πλήθους κόσμου, φορέων και φοιτητών από το ΤΕΙ μας. Η συνέλευση ξεκίνησε με απολογισμό από το συλλαλητήριο στο Σεληνάρι, την πορεία στο Ηράκλειο και την κατάληψη του κτιρίου της 7ης ΥΠΕ. Εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη θετική έκβαση της κατάληψης με τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου και με την έγγραφη δέσμευση της ΥΠΕ Κρήτης να προωθήσει και να υπερασπιστεί τεκμηριωμένα την αυτοδιοίκηση των νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου και την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μας ότι μόνο με από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του κόσμου μπορούν να ανατραπούν τα καταστροφικά  κυβερνητικά σχέδια για την περιοχή μας καθώς και η αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τη δράση μας. Για τις επόμενες μέρες, ενόψει της επίσκεψης του Περιφερειακού Διοικητή κ. Δεικτάκη, την Τετάρτη 27/2 στους υπουργούς παιδείας και υγείας και της μετάβασης του Σχεδίου «Αθηνά» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής, αποφασίστηκε:

  1. Να στηριχθεί η κατάληψη των φοιτητών του ΤΕΙ, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί, με πρώτη ενέργεια τη συμμετοχή στη μουσική βραδιά που διοργανώνουν απόψε Τρίτη 26/2.
  2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/2 στην πλατεία δημαρχείου, στις 10πμ,  προκειμένου να ασκηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στα υπουργεία παιδείας και υγείας. Εφόσον η δημοτική αρχή ανταποκριθεί στο κάλεσμα των φοιτητών για αναστολή των υπηρεσιών του δήμου την Τετάρτη27/2 και την Πέμπτη 28/2, θα ακολουθήσει μετάβαση στον Άγιο Νικόλαο και αποκλεισμός της Περιφερειακής Διοίκησης του Νομού. Διαφορετικά θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός του Δήμου με παράλληλες δράσεις που θα αποφασιστούν συλλογικά απ’τη συγκέντρωση.
  3. Να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση για συντονισμό της δράσης μας με τις Επιτροπές Αγώνα Αγίου Νικολάου και Σητείας.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν διαπραγματευόμαστε κανένα από τα αιτήματά μας. Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας. Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον του τόπου και της κοινωνίας μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: