νοσοκομείο ΙεράπετραςΣε Παραστάσεις Διαμαρτυρίας προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Ματαλλιωτάκη και τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Γρηγοράκη αποφάσισε να προχωρήσει η Οργανωτική Επιτροπή της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας καθώς κανένα από τα σοβαρότατα προβλήματα του Νοσοκομείου μας δεν έχει αντιμετωπιστεί, παρά τις δεσμεύσεις των υπευθύνων και των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών και πολιτευτών που ακολούθησαν τις τελευταίες κινητοποιήσεις των Γεραπετριτών.

Αντίθετα, η Παθολογική κλινική έχει μείνει πλέον με ένα γιατρό και εφημερεύει δέκα μέρες το μήνα, εξακολουθούμε να παραμένουμε με δύο χειρούργους, δύο παιδίατρους, κανένα γυναικολόγο, μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό και ένα ανεπαρκέστατο προϋπολογισμό. Κάθε μέρα που περνάει, το Νοσοκομείο μας φθίνει και υποβαθμίζεται παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και προσωπικού.

 

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Καθημερινά παρακολουθούμε την κατεδάφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση και τον ανεκδιήγητο Υπουργό Υγείας. Ξέρουμε ότι όλα τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο πολλών, ανάμεσά τους και του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας. Η διαρκής και δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων τους χάλασε τα σχέδια και τώρα εφαρμόζεται η μέθοδος του αργού θανάτου και της απαξίωσής του. Εδώ και καιρό δεν μας καθησυχάζουν πια οι διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων ότι το Νοσοκομείο μας δεν θα κλείσει. Δεν μας πείθουν δικαιολογίες για γραφειοκρατικά ή τεχνικά κωλύματα που καθυστερούν για μήνες την επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων του που συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την διατήρηση τουλάχιστον του σημερινού οργανισμού με την προσθήκη δύο παθολόγων που διασφαλίζουν την ασφαλή και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.
  • Την άμεση και μόνιμη κάλυψη των κενών στην παθολογική και τη χειρουργική κλινική.
  • Την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, τεχνικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
  • Την επαρκή χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετεί.
  • Την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.
  • Καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας.
  • Προχωράμε σε:
  • Παράσταση Διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 19/12, στο Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Ματαλλιωτάκη.
  • Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Γρηγοράκη, τη Δευτέρα 23/12
  • Ανοιχτή Γενική Συνέλευση, το αμέσως επόμενο διάστημα για να αποφασίσουμε τη στάση και τη δράση μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: