Κάτοικοι διαμαρτυρόμενοιΕπεισόδια είχαμε το μεσημέρι της Κυριακής 3/4/05 μπροστά από την ξενοδοχειακή μονάδα “Μίνος Ιμπέριαλ” στην παραλία Μιλάτου, στην Κρήτη, όπου οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την καταστροφή της παραλίας.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όταν διερχόμενοι κάτοικοι αντιλήφθησαν ότι και πάλι ένας εκσκαφέας έσκαβε στην παραλία δίπλα από την ξενοδοχειακή μονάδα.
Παρ΄ ότι ενημερώθηκε και ήρθε η αστυνομία, ο οδηγός του εκσαφέα για να αποφύγει την κατάσχεση του μηχανήματος προσπάθησε να βγάλει το μηχάνημα από την παραλία καινα φύγει. Οι λίγοι κάτοικοι που ήταν τη στιγμή αυτή εκεί προσπάθησαν να τον εμποδίσουν μπαίνοντας στην μέση, αλλά ο εκσκαφέας συνέχισε την πορεία του θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών, ενώ ο παριστάμενος αστυνομικός δεν παρενέβη και άφησε τον εκσκαφέα να φύγει.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των παριστάμενων πολιτών και ενώ άρχισαν να συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Μιλάτου, οι αστυνομικοί τελικά συνέλαβαν τον οδηγό του εκσκαφέα χωρίς όμως να κατασχέσουν το μηχάνημα. Στη συνέχεια οι κάτοικοι που ήταν συγκεντρωμένοι στράφηκαν κατά των παράνομων κατασκευών που κλείνουν τον παραλιακό δρόμο Μιλάτου – Σισίου κι άρχισαν μόνοι τους την προσπάθεια κατεάφισης, αφού οι αρχές δεν κάνουν απολύτως τίποτα στην κατεύθυνση αυτή εδώ και χρόνια.
Εκσκαφέας απομακρυνόμενοςΗ προσπάθεια συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και παρά το ότι εμφανίστηκε ο διευθυντής του ξενοδοχείου με κάποιους«εύσωμους» υπαλλήλους και απειλούσε θεος και δαίμονες με φράσεις όπως «θα απολύσουμε όλους τους ντόπιους υπαλλήλους» κ.λ.π. Φεύγοντας οι κάτοικοι έστειλαν στην διεύθυνση του ξενοδοχείου την προειδοποίηση ότι αν δεν αλλάξει στάση σε σχέση με την παραλία και τον παραλιακό δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλα “θερμά επισόδια” εν μέσω της τουριστικής περιόδου.
Το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου από την πλευρά του τονίζει και πάλι ότι οι αρχές, το Λιμενικό Σώμα, η Εισαγγελία Λασιθίου, η Πολεοδομία, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η Ελληνική Αστυνομία, πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προστατέψουν το περιβάλλον και να σταματήσουν οριστικά την οικοδομική αυθαιρεσία αποδεικνύοντας στην πράξη ότι κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων, όσα χρήματα κι αν διαθέτει.

(Από δελτίο τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos