χωρίς αυτοκίνητοΗ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week), από το 2002, έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Κορύφωσητων εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2013 είναι η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σύνθημα των δράσεων είναι «Καθαρός αέρας – είναι η δική σου κίνηση».

 

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου, διοργανώνει την εκδήλωση «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητο μου», το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, με την διεξαγωγή ποδηλατοδρομίας και πεζοπορίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πρόγραμμα πεζοπορίας:

Αφετηρία από το parking της παραλίας του Αλμυρού στις 17:00.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: parking παραλίας Αλμυρού, Γαργαδώρος, Μαρίνα Αγίου Νικολάου, Κιτροπλατεία, Λιμάνι, θεατράκι Λίμνης Αγίου Νικολάου.

 

Πρόγραμμα ποδηλατικού γύρου:

Αφετηρία από την είσοδο της πόλης στην Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στις 18:00.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: είσοδος πόλης (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή), γέφυρα Λατούς, Λατούς, Κοντογιάννη, Ρούσσου Καπετανάκη, Ακτή Ατλαντίδος, Σοφοκλή Βενιζέλου, Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου, Ρούσσου Κούνδουρου, Μ. Σφακιανάκη, Ακτή Παγκάλου, Ακτή Θεμιστοκλέους, Ακτή Ιωσήφ Κουνδούρου, γέφυρα Λίμνης, Κ. Παλαιολόγου, θεατράκι Λίμνης Αγίου Νικολάου

Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι της λίμνης.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: