Φυτά και παρασκευάσματα JamuΗ Διεθνής Έκθεση για το Jamu, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στα Χανιά ολοκληρώνεται στις 8 Νοεμβρίου.
Η έκθεση σκοπό έχει να πληροφορήσει το κοινό για Φαρμακευτικά, Αρωματικά και Καλλυντικά φυτά που χρόνια τώρα χρησιμοποιούνται από τους γηγενείς της Ινδονησίας για την υγεία, την πρόληψη και τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών.

Η χρήση αυτών των φυτών αφορά όχι μόνο τη βελτίωση της υγείας αλλά και τη ιατήρηση της βιοποικιλίας της Ινδονησίας.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται παραδοσιακά φυτικά δείγματα, έργα τέχνης, γλυπτά, εργαλεία, ντοκιμαντέρ και ιστορικές φωτογραφίες από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ινδονησίας. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), που μετέχουν στην έκθεση, θα παρέχουν φυτικά δείγματα.

Η έκθεση που ξεκίνησε να παρουσιάζεται στο Μπανγκόκ της Ινονησίας, μετά τα Χανιά θα ταξιδέψει στο Λέιντεν της Ολλανδίας και στη Σιγκαπούρη.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο δήμος Χανίων, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) και η Παγκόσμια Δεξαμενή Σκέψεως.

Είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων


γράφει η  Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos