Τσανάκας, Τζανόπουλος

Από τα εγκαίνια

Επίσημα εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής (8/10), η λειτουργία του Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου Ελεύθερης Πρόσβασης στο Internet, που έχει δημιουργήσει εδώ και ερικούς μήνες στον Αγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία το Επιμελητήριο Λασιθίου.

Τα εγκαίνια του δικτύου έκανε ο Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και καθηγητή Πληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου ολυτεχνείου κ. Παναγιώτης Τσανάκας, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη χαμηλή διείσδυση του Internet στη Ελλάδα, αλλά και στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για να εξαλείψει το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Τ Επιμελητήριο Λασιθίου και τη προσπάθεια του τίμησαν με τη παρουσία τους, οι βουλευτής Πλακιωτάκης και Μπαντουβάς, ο Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Τζουανάκης, υποψήφιοι από τους Συδυασμούς Σύγχρονος Δήμος, Δημοτική Αναγέννηση και το Λασίθι στη Πλώρη, ενώ έλαμψε δια της απουσίας του ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Ακόμα ήταν εκεί, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Μανόλης Σπυριδάκης

Από τα εγκαίνια

Ο ιθύνων νους αυτής της προσπάθιας, Μανόλης Σπυριδάκης, παρουσίασε την ολη λειτουργία του δικτύου σε Αγιο Νικόλαο, Σητεία και Ιεράπετρα και τόνισε ότι για την ώρα το δίκτυο θα πρέπει να θεωρηθεί πειραματικό τουλάχιστον για ένα χρόνο, έως ότου ολοκληρωθεί το όλο σχέδιο και στις τρεις πόλεις, αλλά και αλλού στο νομό. Τις επόμενες μέρες θα δοθούν ειδικές κάρτες πρόσβασης στα μέλη, αλλά επίσης θα μοιραστούν κάρτες πρόσβασης στα μαγαζιά και των τριών πόλεων, οι οποίες θα δίδονται δωρεάν στους επισκέπτες που θα ήθελαν να πάρουν την αλληλογραφία τους, ή να περιηγηθούν σε κάποιες ιστοσελίδες.

Για την ώρα καλύπτονται οι περιοχές:

  • Του λιμανιού, της λίμνης και της πλατείας στον Αγιο Νικόλαο.
  • Το Δημαρχείο και η προς βορρά παραλία στην Ιεράπετρα και
  • Το λιμάνι στη Σητεία.

Πληροφορίες στο 28410 22231

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: