ΦέταΟ Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, έπειτα από επώνυμες καταγγελίες που διατυπώθηκαν στο Υπουργείο και αφορούσαν την παράνομη επεξεργαία και διακίνηση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από την επιχείρηση Καλογεράκη Αφοί ΑΒΕΕ, στην Κρήτη, έδωσε εντολή για διενέργεια άμεσου ελέγχου από μεικτό κλιμάκιο του ΕΦΕΤ – ΕΛΟΓ και τς Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ).

 

Ο κ. Κοντός ανακοίνωσε ότι από τον έλεγχο προέκυψαν τα εξής:

1. Δεσμεύτηκαν:

  • 10558 κιλά φέτας ΠΟΠ, διότι δεν επιτρέπεται η παραγωγή φέτας στην Κρήτη. Β
  • 21600 κιλά λευκό τυρί Βουλγαρίας διότι η σύνθεση του είναι αμφίβολη, αλλά κυρίως διότι δεν υπάρχουν τιμολόγια πώλησης ως «λευκό τυρί Βουλγαρίας» και τεκμαίρεται ότι επωλείτο ως Φέτα ή ως ελληνικό λευκό τυρί.

2. Κατασχέθηκαν:

  • 3.921 κιλά εδέσματα, διότι δεν υπήρχε άδεια παραγωγής τους
  • 450 κιλά σκόνη ορού γάλακτος διότι ήταν ληγμένη

3. Εντοπίστηκε ότι η επιχείρηση έχει εισάγει από 1-1-2006 μέχρι σήμερα 21000 κιλά σκόνη γάλακτος σε διάφορες μορφές, από πολλές χώρες (Λιθουανία, Εσθονία, Πορτογαλία κ.λ.π.) και είναι αμφίβολη η χρήση της.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειες για την διασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων που διακινούνται στην εγχώρια αγορά και παράλληλα την προστασία του εισοδήματος του έλληνα κτηνοτρόφου και την στήριξη ποιοτικών ελληνικών ροϊόντων, όπως είναι η ελληνική φέτα».

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: