Η επαφή με τους Κρητικούς τση Αυστραλίας το καλοκαίρι, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, είχε γνωριμίες, ανταλλαγές απόψεων, σύσφιξη των σχέσεων γενικότερα.

Μια από τις ενδιαφέρουσες γνωριμίες ήταν εκείνη με τον Σωκράτη Τσουρδαλάκη, μέσω υιού Αντώνη Τσουρδαλάκη προέδρου του Cretan Federation of Australia and New Zealand, συγγραφέα του βιβλίου «Κρήτες πρωτοπόροι στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία», Cretan Pioneers of Australia, αποτέλεσμα κοπιαστικής έρευνας χρόνων σε πολλά αρχεία.

Μιλήσαμε μέσω διαδικτύου με τον κ. Σωκράτη η Μαρία Κασωτάκη και ο Γιώργος Τουτουδάκης, γιατί, ειδικά μετά τη παρουσίαση που έκανε στα Χανιά, μας δημιουργήθηκαν περισσότερα ερωτήματα… ποιοι ήταν οι πρώτοι που έφτασαν, πως γινόταν η μετακίνηση από την Ελλάδα, πόσο καιρό έπαιρνε για να φτάσει κανείς με πλοίο, τότε…..

Είναι το τρίτο βιβλίο του Σωκράτη Τσουρδαλάκη. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στον Άγιο Νικόλαο, διατίθεται στο βιβλιοπωλείο Γραφή, του Στέλιου Κτενιαδάκη.

Κλείνοντας, η αγωνία του κ. Τσουρδαλάκη, όπως και όλων των Κρητικών της διασποράς, είναι, πως να βοηθήσουμε τη πατρίδα, όταν οι καιροί το απαιτούν ……..

Δείτε όλη τη κουβέντα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos