έκθεσηΑπό το έντονο ενδιαφέρον απλών αλλά και εμπορικών επισκεπτών χαρακτηρίστηκαν τα εγκαίνια της 6ης Πανελλήνιας Έκθεσης «Κρήτη 2006», που άνοιξε χθες τις πύλες της στις Γούρνς Ηρακλείου, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ ΑΕ. Με 138 εκθέτες από όλη την Ελλάδα και πλήρη κάλυψη των εκθεσιακών χώρων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (ΔΕΚΚ), η «Κρήτη 2006» συγκέντρωσε πλήθος κόσμου κατά την ρώτη ημέρα λειτουργίας της, αποδεικνύοντας τη βαρύτητά της στην επιχειρηματική κοινότητα της Μεγαλονήσου.
 
Εγκαινιάζοντας την «Κρήτη 2006» ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Ορφανός, την χαρακτήρισε κρυφαία έκθεση η οποία αναδεικνύει τα επιχειρηματικά επιτεύγματα του νησιού. «Κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει στην ενίσχυση της περιφέρειας έχει την αμέριστη στήριξή μας, με δεδομένη άλλωστε την κυβερνητική προτεραιότητα για περιφερειακή ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Ορφανός. Τόνισε μάλιστα πως το κύρος και η πλούσια εμπειρία της διοργανώτριας ΔΕΘ αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας για την έκθεση.
 
Από την πλευρά της, εκπροσωπώντας τη διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ η κα Αθηνά Αηδονά σημείωσε πως η έκθεση «Κρήτη» αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές εκθεσιακές δράσεις στη χώρα και έναν από τους πυλώνες της περιφερειακής εκθεσιακής πολιτικής της εταιρείας. «Στόχος μας μέσω της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσουμε ένα εφαλτήριο για την προβολή των τοπικών και άλλων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης και συστηματικής περιφερειακής προσπάθειας» τόνισε.
 
Στους ισχυρούς δεσμούς των Μακεδόνων με τους Κρήτες αναφέρθηκε ο νομάρχης Ηρακλείου και πρόεδρος του ΔΕΚΚ, κ. Δημήτρης Σαρρής. Μετέφερε μάλιστα στους παρευρισκόμενους ην διαπίστωσή του πως η «Κρήτη 2006» αναβαθμίζεται συνεχώς, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τα κρητικά προϊόντα και ενισχύοντας την εξωστρέφεια του νησιού.
 
Απτό δείγμα των προσπαθειών της ΔΕΘ, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και της Περιφέρειας για την προβολή του νησιού και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς του αποτελεί η «Κρήτη 2006», σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκα, χαιρετισμός του οποίου αναγνώσθηκε από εκπρόσωπό του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.
 
Τόνισε μάλιστα πως η διοργάνωση μπορεί να γίνει εφαλτήριο των κρητικών επιχειρήσεων για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και σημείο αναφοράς όλων των εκθεσιακών εκδηλώσεων του νησιού. Οι εκθέτες της φετινής διοργάνωσης προέρχονται από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Πιερία, τη Φλώρινα, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τη Λάρισα, τα Ιόνια Νησιά, την Αθήνα και βέβαια την Κρήτη.
 
Κατά τη διάρκεια της θα υπάρξουν οργανωμένες επιειρηματικές επισκέψεις κατά κύριο λόγο από τον κλάδο των τροφίμων-ποτών και των αλυσίδων λιανικής με προέλευση τη Γερμανία, τις χώρες της Βαλκανικής, τη Σουηδία και την Ελλάδα. Αύριο, 4 Νοεμβρίου, η ΔΕΘ διοργανώνει στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων από κοινού με το υπουργείο ουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ ημερίδα με θέμα “Τουρισμός-Πολιτισμός-Γαστρονομία”. Η «Κρήτη 2006» θα διαρκέσει ως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos