Αλέξανδρος ΠαπαδιαμάντηςΜε αρκετά μεγάλη προσέλευση, έγινε το απόγευμα της Κυριακής (9/1) στον Κινηματογράφο της εάπολης, η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Πυργιωτάκη, «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Ο αλλοδαπός της Αθήνας».
Είναι η δεύτερη κατά σειράν παρουσίαση του βιβλίου. Η πρώτη έγινε το Νοέμβριο του 2004 στο Ηράκλειο και κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Νεάπολης Νίκου Καστρινάκη, έγινε και στη Νεάπολη.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Νεάπολης, Νίκος Καστρινάκης.
Το βιβλίο παρουσίασε ο Θεοχάρης Δετοράκης, καθηγητής Πανεπιστημίου, ο οποίος αναφέρθηκε σχολαστικά στα κεφάλαια του βιβλίου και στο πως ο συγγραφέας αντιλαμβάνεται τον Παπαδιαμάντη.

Γιάννης ΠυργιωτάκηςΟ ίδιος ο συγγραφέας, καθηγητής Κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιάννης Πυργιωτάκης, μίλησε στη συνέχεια για τον Παπαδιαμάντη, τον τρόπο ζωής του, την οικειοθελή του φώχεια, τους φόβους του, αλλά και τις αγαπημένες του συνήθειες.

Ακολούθησε προβολή διαφανειών από τη Σκιάθο και το σπίτι του Παπαδιαμάντη και αμέσως μετά εκκλησιαστική χορωδία υπό τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τζάβλα, απέδωσε ύμνους του Παπαδιαμάντη.

Η βραδιά έκλεισε με μικρή δεξίωση και τη προβολή της ταινίας με το έργο του Παπαδιαμάντη «Τα Ρόδινα ακρογιάλια».

Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο φιλόλογος Γιάννης Χρονάκης, Διευθυντής ΤΕΕ Νεάπολης.

Την εκδήλωση αυτή, παρακολούθησαν, εκτός από το ακροατήριο, οι βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης και Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης, οι πολιτευτές Δέσπω Καρνιαδάκη και Γιάννης Κουνενός και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου, Μανόλης Δανδουλάκης.

Νομάρχης, βουλευτές...

Print Friendly, PDF & Email

Από manos