ΠτηνάΣτα πλαίσια της ετοιμότητας που βρίσκονται τα Νοσοκομεία της χώρας μας για τη πιθανή ανάγκη αντιμετώπισης ανθρώπινου κρούσματος με «Γρίπη των Πτηνών», κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας , πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, προάσκηση με την κωδική ονομασία «Αρτεμις Ι».
Εφαρμόστηκε το σενάριο που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο, ενεργοποιήθηκε το ιατρικό και παραϊατρικό -προσωπικό του Νοσοκομείου που Θα λάβει μέρος σε τυχόν πραγματικό κρούσμα-  χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα και οι υποδομές που διαθέτει το Νοσοκομείο και η προάσκηση εστέφθη με επιτυχία.
 
Την προάσκηση παρακολούθησαν από το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, η κ. Μαλτέζου Ελένη Ιατρός και η κ. Χαλχαράπη Θεοπίστη Νοσηλεύτρια και από την Δ.Υ.Πε. η Διευθύντρια Προγραμματισμού κ. Μαυρογιανάκη Μαρία.
 
Στην προάσκηση παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν επίσης ο διοικητής της Δ.Υ.Πε. Κρήτης κ. Γ. Σαρειδάκις και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Π. Σπαθαράκης.
 
Μετά το πέρας της άσκησης η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία ο Διοικητής της Δ.Υ.Πε. και η εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, συνεχάρησαν την Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου για την άριστη οργάνωση ευχόμενοι να μην χρειαστεί ποτέ να υπάρξουν πραγματικά περιστατικά, αν όμως υπάρξουν είναι βέβαιοι ότι το Νοσοκομείο είναι έτοιμο να τα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο.
 
Στη συνέχεια ο Διοικητής της Δ.Υ.Πε. είχε συνάντηση γνωριμίας με το Ιατρικό, Διοικητικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό τους οποίους και ευχαρίστησε για την προσφορά τους.
 
Υπεσχέθη τι πολύ σύντομα θα επισκεφτεί και πάλι το Νοσοκομείο για εξέταση και αντιμετώπιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των όποιων προβλημάτων υπάρχουν και μπορούν να επιλυθούν.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: