Πα.Σο.Κ. Ινστ. Πολιτ. ΕπιμόρφωσηςΣτα πλαίσια των κύκλων επιμόρφωσης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πολιτικής Επιμόρφωσης του Πα.Σο.Κ., σας ενημερώνουμε ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Επιμόρφωσης Λασιθίου εκινά τον επιμορφωτικό κύκλο: «Τουρισμός και Κρήτη».

Συντονιστές:

Νίκος Σκουλας. Οικονομολόγος, τέως Γενικός Γραμματέας και Υπουργός Τουρισμού, Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Διεθνών Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών «TRINITY»

Χρίστος Νικολάου. Διοίκηση επιχειρήσεων (Παν/μιο Λουνκέρνης-Ελβετία), Γενικός Δ/ντής Ξενοδοχείου «Ελούντα Ίλιον», Σύμβουλος Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νομού Λασιθίου.

Σκοπός. Σκοπός του επιμορφωτικού κύκλου είναι η ενημέρωση στις σύγχρονες εξελίξεις του τουρισμού ώστε να γίνει κατάλληλη αξιοποίηση των εξελίξεων αυτών από τους ενδιαφερόμενους με άμεσο αποτέλεσμα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών υπηρεσιών στο νησί μας. Επίσης θα γίνει καταγραφή των προβλημάτων του τουριστικού κλάδου στην Κρήτη και θα προταθούν από τους συμμετέχοντες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Επιμορφούμενοι. 20 ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν αυτόν τον κύκλο.

Χρόνος. Το πρόγραμμα του επιμορφωτικού κύκλου περιλαμβάνει 3 τρίωρες συναντήσεις. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την 22α, 28η Φεβρουαρίου και την 2α Μαρτίου 2005 , ώρες 17:00 – 20:00. Αρχική ημερομηνία επιμόρφωσης 22 Φεβρουαρίου 2005.

Τόπος. Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηης Λασιθίου στον ¶γιο Νικόλαο. (αίθουσα συνεδριάσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου)

Περιεχόμενο. Οι συναντήσεις θα κινηθούν στο ακόλουθο πλαίσιο:

1η Συνάντηση : Η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού της Κρήτης: Επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, στην απασχόληση, στην κοινωνία

 • Ανάλυση υπάρχουσας κατάστασης (πλεονεκτήματα -μειονεκτήματα έναντι ανταγωνιστικών προορισμών)
 • Προβλήματα-προτεινόμενες λύσεις
 • Μελλοντική ανάπτυξη -στόχος-προοπτικές

2η Συνάντηση : Θεματικός τουρισμός

 • Ανάλυση μορφών θεματικού τουρισμού
 • Μορφές θεματικού τουρισμού κατάλληλες για ανάπτυξη στην Κρήτη
 • Οικοτουρισμός- Αγροτουρισμός (υπάρχουσα κατάσταση-προοπτικές)

3η Συνάντηση : Πώς επιλέγουν τον προορισμό διακοπών τους οι τουρίστες (ανάλυση για τέσσερις χώρες)

 • Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Τουρκία
 • Πως μας βλέπουν οι ξένοι τουρίστες
 • Θετικά και αρνητικά σημεία για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας
 • Τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει και από ποιόν

Οργανωτικά θέματα. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 28420 23916, 28420 80600 της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λασιθίου (κατά τις ώρες 09:00-13:00 και 17:00-20:00) και στο e-mail: neelasithiou@yahoo.gr

 • Η ομάδα επιμόρφωσης δεν θα υπερβαίνει τα 20 άτομα. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότερες δηλώσεις συμμετοχής θ α τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Ο στόχος είναι να καλυφθούν οι δηλώσεις όλων των ενδιαφερομένων με συνεχή επανάληψη του επιμορφωτικού κύκλου «Τουρισμός και Κρήτη».
 • Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης του επιμορφωτικού κύκλου « Τουρισμός και Κρήτη», καθώς και ενημερωτικό υλικό, ενδεικτική βιβλιογραφία για περαιτέρω μελέτη, σχετικά κείμενα και οι σημειώσεις των επιμορφωτών.

Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2005

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: