λιμάνι Αγίου Νικολάου, έδρα του Λιμενικού Ταμείου ΛασιθίουΣτο πλαίσιο των προγραμματισμένων από τη Λιμενική Επιτροπή Λασιθίου εργασιών αναμόρφωσης της Χερσαίας Ζώνης λιμένος Αγίου Νικολάου ολοκληρώθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, οι πρώτες εργασίες στη νότια πλευρά της λίμνη οι οποίες περιελάμβαναν:

  • Αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού,
  • Βάψιμο της πρόσοψης και ειδικός φωτισμός για την ανάδειξη της εκκλησίας,
  • Ευπρεπισμός του χώρου καθώς και
  • Φωτισμός της βρύσης.

Στην περιοχή προβλέπεται να πραγματοποιηθούν και άλλα έργα, η εκτέλεση των οποίων θα ξεκινήσει με το πέρας της φετινής τουριστικής περιόδου ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2005.

Ο πρόεδρος του ΛΤΝΛ κ. Δανδουλάκης Εμμανουήλ επικεφαλής κλιμακίου, επισκέφθηκε το μικρό λιμενικό έργο στην Πλάκα προκειμένου αμέσως μετά την παράδοση του, από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν. Α. Λ., να ξεκινήσει η τοποθέτηση του φάρου σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η Υπηρεσία Φάρων με σχετικό έγγραφο της, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των ιδιοκτητών σκαφών που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους στην περιοχή. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε επί τόπου με τους τεχνικούς του κλιμακίου συζητήθηκε η εκπόνηση μελέτης έργων ηλεκτροφωτισμού και γενικής υποδομής του λιμενίσκου.

Εν τω μεταξύ και σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων από την παράδοση στο κοινό του έργου «Ανάδειξη της περιοχής ΚΕΡΑ ΚΑΛΗ στην Κιτροπλατεία», είχαμε τα πρώτα κρούσματα βανδαλισμού. Άγνωστοι (;) προκάλεσαν σοβαρές φθορές σε είκοσι ένα (21) από τα φωτιστικά της περιοχής προκαλώντας απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Λασιθίου επισκέφθηκε την περιοχή τη Τρίτη 17/8/04, μετά τις πρώτες καταγγελίες και φρόντισε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Απευθύνει δε έκκληση προς τους δημότες, για τους οποίους και έγινε το έργο, να επισκέπτονται συχνότερα την περιοχή και να τη χρησιμοποιούν για τους περιπάτους τους, ώστε με τον τρόπο αυτό να την προστατεύουν από τέτοιες ενέργειες.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos