Από την εκδήλωσηΜια διαφορετική διάσταση στη συνήθη, τέτοιες μέρες, πρακτική κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, επιχείρησε να δώσει φέτος το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Λασιθίου. Τίμησε 6 επιχειρήσεις του νομού που δημιουργούν και συνεχίζουν να αντιστέκονται σε καιρούς δύσκολους. Οι περισσότερες όπως θα δείτε έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό, με πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι επιχειρήσεις που τιμήθηκαν είναι, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου:

από την εκδήλωση του Επιμελητηρίου ΛασιθίουΤο Βραβείο Καινοτομίας απονέμεται σε μια επιχείρηση που εφαρμόζει σύγχρονες & καινοτόμες μεθόδους στην παραγωγή, επεξεργασία και ιχνηλασιμότητα των προϊόντων της. Η εταιρία παρότι είναι πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονα μέσα προβάλει τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και των καλών πρακτικών της γεωργίας. Πρόκειται για την εταιρία ΕΜΜ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Α.Ε.

Οι εξαγωγές του συγκεκριμένου οργανισμού τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν το σημείο επιτυχίας από την εκδήλωση του Επιμελητηρίουτου, με διεθνή παρουσία που θα ζήλευαν πολλοί. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κριτσάς έχει να επιδείξει μια σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα στο ελαιόλαδο με έντονη παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις και με πολλές και σημαντικές βραβεύσεις για την εξαιρετική ποιότητα του ελαιολάδου.  Με τις ενέργειές του αυτές έχει κάνει το όνομα “Κριτσά” συνώνυμο του ποιοτικού ελαιολάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Για το λόγους αυτούς του απομένουμε το Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας.

από την εκδήλωση του ΕπιμελητηρίουΟ Τουρισμός στην περιοχή μας είναι ουσιαστικά μια από τις μεγάλες ελπίδες για ανάπτυξη. Όταν συνδυάζεται δε με την παράδοση τότε αποκτά μεγαλύτερη αξία και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στα πρόσωπα των επισκεπτών της περιοχής μας. Η εταιρία ΜΙST AE είναι μια από τις εταιρίες που επένδυσε ακριβώς σε αυτό. Στη δημιουργία και εκμετάλλευση καταλυμάτων που σέβονται και αναδεικνύουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα των μικρών χωριών της ανατολικής Κρήτης.Για το λόγο αυτό της απομένουμε το Βραβείο Τουρισμός & Παράδοση.

από την εκδήλωση του Επιμελητηρίου ΛασιθίουΤο επόμενο βραβείο είναι το Βραβείο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης.  Με δεδομένο ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στο νομό μας επικεντρώνεται στον τουρισμό και τα τρόφιμα είναι πάντα ευχάριστο το γεγονός να βλέπουμε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στον τομέα της τεχνολογίας και εξάγουν σε πολλές χώρες του κόσμου να έχουν την έδρα τους εδώ.
Το Βραβείο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης απονέμεται στην εταιρία DIODEBELL AE για την επιτυχημένη δραστηριότητας της στην ανάπτυξη και εξαγωγή καινοτόμων προϊόντων.

από την εκδήλωση του Επιμελητηρίου ΛασιθίουΤο Βραβείο Αναπτυσσόμενης Μικρομεσαίας Επιχείρησης θα δοθεί σε μια νέα επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής, η οποία κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτυχθεί, να δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες επιστήμονες και με εξωστρέφεια να συνάψει συνεργασίες με εταιρίες της Γερμανίας, της Ελβετίας αλλά και άλλων χωρών για την υλοποίηση καινοτόμων προϊόντων.

Πρόκειται για την SOFTCOM-INT ΕΠΕ

Το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα δοθεί σε μια εταιρία η οποία έχει βοηθήσει αλλά και συνεχίζει να βοηθά με ουσιαστικό τρόπο με την κοινωνική συνεισφορά της στο σύνολο. Η από την εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λασιθίουδωρεάν μεταφορά γευμάτων σε απόρους και ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, η παροχή ειδικών καρτών χαμηλού κόστους για την μεταφορά εργαζομένων, οι διάφορες χορηγίες που κάνει βοηθώντας πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην ανάπτυξη είναι μεριές μόνο από τις δράσεις που συνθέτουν το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας.

Οι Λασιθιώτες επιχειρηματίες – μέτοχοι της εταιρίας έχουν συμβάλει ενεργά στην επιτυχία της και στην κοινωνική συνεισφορά της.

Για το λόγο αυτό της απονέμεται το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην εταιρία ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου ΑΕ.

Παρέστησαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ο βουλευτής Λασιθίου Κωστής Δερμιτζάκης, ενώ τη πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: