δήμαρχοι ΛασιθίουΕπιστολή των τεσσάρων δημάρχων του νομού Λασιθίου, προς τον αρμόδιο υφυπουργό, υπουργείο οικονομικών, αρχηγούς κομμάτων κλπ., κατά του κλεισίματος της Ε.Ρ.Τ..

Κύριε Υφυπουργέ,

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την αψυχολόγητη ενέργεια να κλείσουν όλοι οι φορείς της ΕΡΤ. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με τα μεγάλα γεγονότα και τις σοβαρές εξελίξεις, η ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά της ΕΡΤ είναι απολύτως αναγκαία.

Είναι μοναδικό και πρωτοφανές φαινόμενο το οποίο αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία, στην αντικειμενική και ισότιμη ενημέρωση και προβολή των απόψεων.

Ιδίως η επαρχία στηρίζεται πάρα πολύ στους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και η έλλειψη τους δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην επικοινωνία μας.

Δεν παραβλέπουμε βεβαίως και το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων σ’ αυτή τη κρίσιμη περίοδο.

Αρνητικό επίσης είναι το γεγονός, με τις διαστάσεις που έχει πάρει και τις κινητοποιήσεις που έχει προκαλέσει, ότι αποτελεί δυσφήμηση για τη χώρα μας με αρνητικές συνέπειες για τον τουρισμό από τον οποίο περιμένουμε πάρα πολλά.

Θεωρούμε ως εκ τούτου αναγκαίο να αναθεωρήσετε την απόφαση και να επαναλειτουργήσει κανονικά τόσο η τηλεόραση όσο και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

 

Οι Δήμαρχοι :

Αγίου Νικολάου – Δημήτρης Κουνενάκης

Ιεράπετρας –  Ιωσήφ Αναστασάκης

Σητείας –  Θεόδωρος Πατεράκης

Οροπεδίου Λασιθίου – Γεώργιος Μηλιαράς

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: