παρενόχληση παιδιούΜε αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο για παρενοχλήσεις παιδιών – μαθητών σε Δημοτικά σχολεία Ιεράπετρας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας του Αγίου Νικολάου, ρητά θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι δεν υπάρχει λόγος σοβαρός , δεν υπάρχει καμία απόδειξη, καμία έστω ένδειξη που να επιβεβαιώνει υπαρκτό κίνδυνο της ασφάλειας των παιδιών μας.

Δόθηκε υπερβολική έκταση σ’ένα μενονομένο περιστατικό σε Δημοτικό σχολείο Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στην αναφορά ενός μαθητή ότι, έξωθεν του σχολείου του ήταν σταθμευμένο ένα λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα (4) άτομα και ένα από αυτά του είπε , την ώρα που σχολούσε , αν ήθελε να πάει κάπου , με αποτέλεσμα να επικρατεί αδικαιολόγητος πανικός στην εκπαιδευτική κοινότητα , στους γονείς αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία , χωρίς να υπάρχει υπαρκτό και ουσιαστικό πρόβλημα ασφαλείας.

Η Αστυνομία όπως πάντα κάνει συνεχείς περιπολίες δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους χώρους των σχολείων για να εμπεδώσει το αίσθημα ασφαλείας στους μαθητές και σε όλους τους πολίτες γενικότερα. Παρακαλώ να αποφεύγεται απ’ όλους , η διασπορά ανεπιβεβαίωτων ή και φανταστικών καμιά φορά ειδήσεων για να μην οδηγούμαστε σε πανικό και ακραίες καταστάσεις.

Η Αστυνομία με υψηλό αίσθημα ευθύνης εξετάζει τη κάθε αναφορά και καταγγελία που γίνεται και σε συντρέχουσα περίπτωση θα ενημερώνεται τόσο ο Εισαγγελέας όσο και η κοινή γνώμη με τρόπο αντικειμενικό και αμερόληπτο. {jcomments on}

Κωνσαντίνος Περάκης,

Αστυνομικός Διευθυντής

Διαβάστε σχετικά

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: