συγκέντρωση ΙεράπετραΟ ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους κατοίκους της Ιεράπετρας και συνολικά του νομού μας, χάρις στην μαζική παρουσία των οποίων, το βράδυ της Τετάρτης 28 Αυγούστου, η παγκρήτια συνάντηση για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας είχε μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, που με τις παρεμβάσεις τους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας από όλους τους νομούς του νησιού μας περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας περίθαλψης. Γίνεται πλέον φανερό ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης και της τρόικα. Το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία, στην δημόσια περίθαλψη αμφισβητείται.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων όλων των συμμετεχόντων στην συζήτηση ήταν η ανάγκη για πολιτικό αγώνα, για έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό για να φύγει αυτή η κυβέρνηση.  Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξει σελίδα η πατρίδα μας.

Η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις προσταγές των τροϊκανών αφεντικών της ετοιμάζεται για καινούρια επίθεση ενάντια στον λαό μας το φθινόπωρο. Νέο μνημόνιο, νέες περικοπές, πλειστηριασμοί σπιτιών, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, απολύσεις προσωπικού. Τα νοσοκομεία του νομού μας αφήνονται στην τύχη τους να καταρρεύσουν για να διευκολυνθούν τα κυβερνητικά σχέδια.

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα απέδειξε ότι ο λαός μας είναι οργισμένος, είναι έτοιμος να συζητήσει και να αγωνιστεί για να φύγει αυτή η κυβέρνηση της υποτέλειας, της φτώχειας, της αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ενώσει την οργή και τις αντιστάσεις του λαού μας για τη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού ρεύματος ξεσηκωμού ενάντια στους ηθικούς αυτουργούς της γενοκτονίας της πατρίδας μας.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: