παραλία Αμμουδάρας
παραλία Αμμουδάρας

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ο Δήμος Αγίου Νικολάου κινήθηκε σε ρυθμούς εθελοντισμού! Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. και τη Δ.Α.Ε.Α.Ν. συμμετείχαν στη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας εθελοντισμού Let’s Do it Greece!

Μετά το κάλεσμα που απευθύναμε σε όλους τους πολίτες, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και την διάθεση όλων για προσφορά.

Για πρώτη φορά έγινε μια συντονισμένη συνολικά προσπάθεια, σε περισσότερα από 10σημεία σε όλη την  έκταση του Δήμου Αγίου Νικολάου. Οι δράσεις των εθελοντών υποστηρίχτηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Νικολάου, τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. και τη Δ.Α.Ε.Α.Ν.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων ευαισθητοποιημένων εθελοντών πολιτών. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά το σύνολο των εθελοντών που συμμετείχαν τόσο στο κάλεσμα του Δήμου όσο και στα σημεία πουέδρασαν με δική τους πρωτοβουλία.

Με τη δική σας πολύτιμη συνδρομή πετύχαμε όλοι μαζί να αναδείξουμε συλλογικά και πανελλαδικά, την αξία της συμμετοχής, της συνεργασίας, του εθελοντισμού, αλλά και την αγάπη και το σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου αναγνωρίζοντας την κοινωνική σημασία της εθελοντικής προσφοράς και δράσης επιθυμεί να ενθαρρύνει και να συντονίζει ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον εθελοντισμό, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Ευελπιστούμε πως παρόμοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και θα βρουν και άλλους μιμητές ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην διατήρηση της καθαριότητας των πόλεων, των χωριών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι :

 • Στην περιοχή Μαρδάτιου, καθαρισμός της επαρχιακής οδού Αγίου Νικολάου – Κριτσάς και του οικισμού Μαρδατίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαρδατίου «Ο θύλακας»
 • Στο Γυμνάσιο & Γενικό Λύκειο Νεάπολης, καθαρισμός των σχολείων σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου, τον Εμπορικό Σύλλογο Νεάπολης, την Π.Λ.Ε.Α.Μ., τον Α.Π.Ο.Ν. και τουςΝέους Νεάπολης
 • Στο Δημοτικό Κήπο Νεάπολης, καθαρισμός σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Νεάπολης
 • Στην κεντρική παραλία Σχίσματος Ελούντας, καθαρισμός της ακτής σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ελούντας και το 5ο Σύστημα Ν/Π Ελούντας
 • Στην παραλία Αλμυρού, καθαρισμός της ακτής σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Ν/Π Αγίου Νικολάου
 • Στη Λίμνη Αγίου Νικολάου, καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου σε συνεργασία με τοΣύλλογο Φοιτητών ΤΕΙ ΚρήτηςΠαράρτημα Αγίου Νικολάου
 • Στην παραλία Κιτροπλατείας, καθαρισμός της ακτής και περιβαλλοντικές δράσεις για παιδιά σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Αγίου Νικολάου
 • Στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου, υποβρύχιος καθαρισμός και καθαρισμός της περιοχής σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
 • Στην παραλία Αμμουδάρας, καθαρισμός της ακτής σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Αγίου Νικολάου
 • Στο Λιμάνι και τη Λίμνη Αγίου Νικολάου, υποβρύχιος καθαρισμός σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης.
 • Στον Όρμο Αγίου Νικολάου, καθαρισμός της περιοχής από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες

και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos