ΣεληνάριΤην παρακάτω επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκηςστον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με αφορμή την διάνοιξη του δρόμου στο Σεληνάρι και το κλείσιμο της διόδου προς την παλαιά εθνική οδό.

«κ. Περιφερειάρχη,

Μετά από πολλά χρόνια επιτέλους άνοιξε η Εθνική οδός στο Σεληνάρι και η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά. Δυστυχώς όμως μια δίοδος προς την παλαιά εθνική οδό, η οποία χρησιμοποιείται ανελλιπώς επί 32 έτη έκλεισε, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι του Βραχασίου, του Σισίου και της Μιλάτου καθώς και οι επισκέπτες της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται εντόνως  και ζητούν την εξασφάλιση της ομαλής σύνδεσης της παλαιάς με τη νέα Εθνική οδό.

Από τις επαφές που είχαμε, από κοινού  με τον Πρόεδρο Βραχασίου κ. Γ. Φθενάκη, δεν προκύπτει επακριβώς ποια Υπηρεσία έχει την αρμοδιότητα του θέματος.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε αφού διαπιστωθεί ποια Υπηρεσία έχει την ευθύνη, να αντιμετωπισθεί  άμεσα με προσωρινή λύση το θέμα της σύνδεσης  με τρόπο που να διασφαλίζεται τόσο η ομαλή  κυκλοφορία όσο και η ασφάλεια των διερχομένων.

Παράλληλα πρέπει να ανατεθεί η μελέτη από την καθ’ ύλην αρμόδια Υπηρεσία  με την οποία να αντιμετωπισθεί με μόνιμο τρόπο η κυκλοφοριακή σύνδεση στην περιοχή.

Επί πλέον πρέπει να τακτοποιηθεί και το θέμα του χαρακτηρισμού της Εθνικής Οδού εντός των ορίων του Νομού ως δρόμου ταχείας κυκλοφορίας ,διότι ούτε δρόμος ταχείας κυκλοφορίας  είναι και ο χαρακτηρισμός αυτός δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα».


Άγιος Νικόλαος, 24-09-2013
Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίου Νικολάου

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: