Αστυνομικοί εν ώρα καθήκοντοςΕπιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων νομού Λασιθίου. Η επιστολή κοινοποιείται στον βουλευτή του Πα.Σο.Κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Νομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη και τους δημάρχους Σητείας, Μακρύ Γυαλού, Λεύκης, Ιτάνου και Νεάπολης. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Με προηγούμενες ανακοινώσεις μας, είχαμε ως Ένωση εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεση μας τόσο στον τρόπο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας στο Νομό αφού π μοναδική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε είναι η αλλαγή σε σφραγίδες και επιγραφές και η εγκατάλειψη της αστυνόμευσης της υπαίθρου. Μία εγκατάλειψη που συνεχίζεται αφού δεν εξασφαλίσατε το απαιτούμενα προσωπικό αλλά και τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την στελέχωση κα σύσταση των νέων υπηρεσιών.

Η αναδιάρθρωση έγινε χωρίς μελέτη των τοπικών συνθηκών ενώ δεν λάβατε καθόλου υπόψη σας την ύπαρξη του αεροδρομίου Σητείας , τη Σχολής Αστυφυλάκων Σητείας αλλά και τις νέες φυλακές Νεάπολης που θα στεγάσουν πολύ μεγάλο αριθμό ποινικών κρατουμένων (κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού Ηρακλείου και Νεάπολης) με όλο όσο αυτό συνεπάγεται για τη ασφάλεια του πολίτη στο νομό μας .

Με πρόσφατη Απόφαση – διαταγή σας , τις αμέσως επόμενες ημέρες (έως 10-10-09) , επίκειται η έναρξη λειτουργίας και η επάνδρωση του Α.Τ. Μ. Γυαλού του οποίου η έναρξη λειτουργίας δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα λόγω έλλειψης κατάλληλου προς τούτο κτιρίου στέγασης με τη σύμφωνη γνώμη των Ιεραρχικά προϊσταμένων μας και ειδικότερα με την γνώμη- άποψη του κ. Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος με δήλωση του είχε «δεσμευτεί» ότι στο υπάρχον κτίριο του Α.Σ. Κούτσουρα δεν πρόκειται λόγω ακαταλληλότητας να λειτουργήσει Αστυνομικό Τμήμα.

Κε Αρχηγέ όπως γνωρίζετε το κτίριο που σήμερα·, στεγάζει τον Α.Σ. Κουτσουρά, είναι εντελώς ακατάλληλο για τη λειτουργία Αστυνομικής υπηρεσίας και ιδιαίτερα επιπέδου Τμήματος , λόγω παντελούς έλλειψης απαιτούμενων εγκαταστάσεων (ακόμη και υποτυπώδους χώρου κράτησης) αλλά και στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής, με αποτέλεσμα καθημερινά η εκτέλεση Υπηρεσίας όχι μόνο να εγκυμονεί αλλά ουσιαστικό ν’ αποτελεί η εκτέλεση της και μόνο, καθημερινό κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας για αυτούς που θα την εκτελούν .

Επειδή ενδεχομένως ο «αστυνομικός» για εσάς να μην είναι στην προτεραιότητα της σκέψης σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον έλληνα πολίτη και όχι μόνο , αφού η έναρξη λειτουργίας του Α.Τ. Μακρύ Γυαλού υπό τις παρούσες συνθήκες, τίποτα δεν μπορεί να προσφέρει στην τοπική κοινωνία καθώς καμία εργασία επιπέδου Αστυνομικού τμήματος δεν θα εκτελείται και το γνωρίζετε καλά.

Ενδεικτικά η έκδοση ταυτοτήτων, αδειών διαμονής ομογενών, άδειων διαμονής ευρωπαίων πολιτών, αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων, αδειών λειτουργίας ή εργασίας , άδειων κατοχής κυνηγετικών πυροβόλων όπλων, αδειών σύνδεσης συστημάτων συναγερμού κ.λπ., δεν θα πραγματοποιούνται και οι εργασίες αυτές θα συνεχίσουν να εκτελούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας το οποίο αποδυναμώνετε: άμεσα με τη απόφαση σας αυτή οδηγώντας στην παντελή κατά την άποψη μας αστυνόμευση στους δόμους Λευκής και Ιτάνου θέτοντας ακόμα σε κίνδυνο και την ασφάλεια των πτήσεων που πραγματοποιούνται από και προς το αεροδρόμιο Σητείας.

Με τις παραπάνω απόψεις μας ταυτίζεται απόλυτα και η τοπική κοινωνία, όπως οι απόψεις αυτές εκφράζονται στο Φύλλο της 29-9-2009, της τοπικής εφημερίδας «Νέα Επαρχία»,

Κε Αρχηγέ γνώμονας σας θα πρέπει να αποτελεί το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου η ασφάλεια του πολίτη και του αστυνομικού.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να επανεξετάσετε το θέμα να διατάξετε την αναστολή έναρξης Λειτουργίας του Α.Τ. Μακρύ Γυαλού, μέχρις ότου βρεθεί κατάλληλος χώρος στέγασης να εξοπλιστεί ο χώρος αυτός με -ην αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή για την απρόσκοπτη .και την ουσιαστικά κοινωφελή λειτουργία της νεοϊδρυθείσας αυτής Υπηρεσίας και αφού πρώτα εξασφαλίσετε τον απαιτούμενο αριθμό αστυνομικών που θα στελεχώσει την υπηρεσία αυτή αλλά και τις υπηρεσίες του Νομού μας , ένα Νομό για τον οποίο αισθανόμαστε άτι η σημερινή φυσική και πολιτική ηγεσία παραμελεί συστηματικά αφού κε Αρχηγέ γνωρίζετε καλό ότι άλλες αστυνομικές διευθύνσεις (Α. Δ. Άρτας) έχουν πλεονάζον αστυνομικό προσωπικά ενώ η δική μας αστυνομική διεύθυνση έχει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία έλλειψη ίσως και πανελλαδικά

Κε Αρχηγέ αναμένουμε άμεσα την κάλυψη των όλων των κενών οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων – Υπαρχ/κων – Αρχ/κων που σήμερα ανέρχονται σε πενήντα (55) με νεοεξερχόμενους Ειδικούς Φρουρούς στο άμεσα χρονικό διάστημα καθώς και την άμεση ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών με ικανό αριθμό αστυνομικών και έδρα την Νεάπολη Λασιθίου.»

Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: