Χατζημαρκάκης με Κόκκαλη«Η Ευρώπη χρειάζεται και πρέπει να αξιοποιήσει το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών και της Καινοτομίας» υποστήριξε ο  κρητικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης κατά τη διάρκεια τελετής της πρώτης αποφοίτησης των σπουδαστών του MSITT του Athens Institute of Technology (ΑΙΤ) που έγινε στη Αθήνα.
Ο κ. Χατζημαρκάκης ήταν ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης και παρουσίασε την πρόταση που προωθεί στον Ευρωπαϊκό χώρο ζητώντας να δημιουργηθεί το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (European Institute of Technology-EIT).
 
«Αποτυγχάνουμε διαρκώς (στην Ευρώπη) στην προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε τις καταπληκτικές ιδέες μας, να εφαρμόσουμε τη γνώση και να τη μετατρέψουμε σε πρόσοδο.
Σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ασία, στν Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ έρευνας και επιχειρηματικότητας», τόνισε.
 
Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα οργανωθεί μία μεγάλη συνδιάσκεψη στις Βρυξέλλες με θέμα το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χστζημαρκάκη αυτό το Ινστιτούτο θα μπορούσε να γίνει ο φάρος που θα οδηγούσε πίσω στην Ευρώπη τους ερευνητές, η σφραγίδα που θα παρείχε την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Αριστείας, η γέφυρα μεταξύ της γνώσης και των εμπορικών εφαρμογών.
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
Ιστοσελίδα Ευρωβουλευτή
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos