πρόγραμμαΤην επιτακτική ανάγκη να χρηματοδοτηθούν τα έργα του δήμου Νεάπολης από το πρόγραμμα «Θησέας» επισημαίνει με ερώτηση του προς τον υπουργό σωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.
 
Πρόκειται για 5 έργα που εμπίπτουν στους στόχους του προγράμματος «Θησέας», τα οποία θεωρούνται ότι θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων της περιοχής ενώ αναμένεται να αναβαθμίσουν την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου.
 
Ήδη ο δήμαρχος Νεάπολης κ. Νίκος Καστρινάκης έχει ζητήσει από τον κ. Παυλόπουλ την χρηματοδότηση έργων ύψους 1,3 εκ ευρώ από τις οριζόντιες δράσεις του προγράμματος «Θησέας».
 
Πρόκειται για τα έργα:
  • Διανοίξεις και διαμορφώσεις δρόμων εντός επέκτασης του Σχεδίου Πόλης Νεάπολη.
  • Διαπλάτυνση και Βελτίωση δρόμων προς τους Οικισμούς του Δήμου, που λόγω της κακής κατάστασής τους ελλοχεύουν καθημερινούς κινδύνους για τη διέλευση των πολιτών.
  • Συντήρηση του Κτιρίου Αρχαιολογικής Συλλογής, που φιλξενεί τους πολιτιστικούς και ιστορικούς θησαυρούς της ευρύτερης περιοχής.
  • Επισκευή – Συντήρηση της κλειστής Αίθουσας Γυμναστικής Ενιαίου Λυκείου Νεάπολης, που αποτελεί έναν από τους βασικούς χώρους διεξόδου των νέων της περιοχής για ψυχαγωγία, άθληση και εποικοδομητική κοινωνικοποίηση.
  • Συντήρηση του κτιρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού, ώστε να μην υποβαθμιστεί ένας σημαντικός φορέας κοινωνικής πρόνοιας για τους εργαζόμενους γονείς της Νεάπολης.


Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν κατ΄ αρχήν είναι ο μόνος αρμόδιος για την υποβολή πρότασης ένταξης ενός έργου στις οριζόντιες δράσεις του «Θησέα» και αν τελικά προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη των αιτούμενων έργων.

Ακόμη ζητά να μάθει το χρονοδιάγραμμα των έργων για να μην υπάρχει άλλη καθυστέρηση, η οποία να δημιουργεί υποβάθμιση «στο πολιτιστικό, κοινωνικό και βοιωτικό επίπεδο της περιοχής, δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλειά των κατοίκων και δημιουργούν προσκόμματα στην συνολική κοινωνική, οικονομική και τουριστική νάπτυξη του Δήμου Νεάπολης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης.

 

γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: