περιφερειακός Μακρύ ΓιαλούΕπιστολές με τις οποίες θίγονται χρονίζοντα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, Μακρύ Γιαλού – Κουτσουρά, απέστειλε προς τους δημάρχους Ιεράπετρας και Σητείας, Σήφη Αναστασάκη και Θεόδωρο Πατεράκη, καθώς και προς τον βουλευτή Λασιθίου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Εμπορικός & επαγγελματικός σύλλογος Κουτσουρά – Ανάληψης – Μακρύ Γιαλού, μετά τη συνάντηση που προκάλεσε.

Η επιστολές αναφέρονται σε θέματα που απασχολούν έντονα τη περιοχή, όπως η καταστροφή της παραλία της Ανάληψης από τις λάθος παρεμβάσεις, ύδρευση, βιολογικός καθαρισμός και άλλα.

προς Δήμαρχο Σητείας
Κύριε Πατεράκη Δήμαρχε Σητείας, μας λυπεί το γεγονός της απουσίας σας  κατόπιν προσκλησεως μας αλλα θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά ήταν θέμα συγκυρίας.Παρ αυτά σκοπός της επιστολής μας είναι η προβολή των προβλημάτων του τόπου μας.θέλουμε από εσάς έγγραφες και έγκαιρες απαντήσεις σε αυτά κάτι το οποίο είχε δεσμευτεί να πράξει και ο Αντιδήμαρχος κύριος Δρακάκης εντός δέκα ημερών από τη συνάντηση μας.Ο Εμπορικός &Επαγγελματικός Σύλλογος Κουτσουρά-Ανάληψης-Μακρύ-Γιαλού εκπροσωπεί την κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης της  περιοχής μας αλλά και ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Σητείας.Μέλημα μας είναι η ανάπτυξη της παραμελημένης τόσα χρόνια περιοχής μας για το καλό όλων των πολιτών .Θέλουμε μέσα σε πνεύμα συνεργασίας να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα μας που είναι βασικά και σοβαρά.Απο την πλευρά μας υπάρχει  η θέληση και ολη η καλή διάθεση για αυτό και απαιτούμε το ίδιο να ισχύσει και από την πλευρά του Δήμου.

1.Η παραλία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ. Οι λάθος ανθρώπινες παρεμβάσεις ειδικών και μη φέρανε αυτό το αποτέλεσμα.Ομως τώρα κρίνεται η τύχη και το μέλλον πολλών οικογενειών δηλαδή μιλάμε ουσιαστικά για θέμα επιβίωσης ανθρώπων και γενικότερα του τόπου μας, ενός τόπου που για δεκαετίες ήταν και είναι ο αγαπημένος προορισμός χιλιάδων Ευρωπαίων και Ελλήνων.Θα τον αφήσουμε να καταστραφεί;…Θα ξεκινήσουμε μελέτες;…..Υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες που μπορούν να λύσουν το θέμα της προσάμμωσης, θα τις αξιοποιήσουμε;……..

2.Το σχέδιο πόλης μας ταλαιπωρεί δεκαετίες και τώρα με την διχοτόμηση μάλλον περιπλέκεται.Σε ποιο στάδιο περνάει;..Πότε θα εφαρμοστεί;…..Υπαρχουν πιέσεις από την πλευρά σας;….

3.Ο βιολογικός, ένα πάγιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί αφάνταστα όλους τους επαγγελματίες της περιοχής μας.Που ακριβώς περνάει αυτό το θέμα;….Υπάρχουν μελέτες;….

4.Υδρευση.Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα πιο πολλά δίκτυα της παραλιακής ζώνης και όχι μόνο είναι παλιά και σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα την αύξηση της επικινδυνότητας του πόσιμου νερού.Υπάρχει στην ατζέντα σας η λύση αυτού του θέματος;……Όπως ολοι γνωρίζουμε το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν ανήκει σε κανένα.Είναι λοιπόν πρέπων να τσακωνόμαστε ακόμα για τη «μοιρασιά»;………

5. Το Πολυιατρείο του Μακρύ-Γιαλού.Είναι κρίμα ,άδικο και καταδικαστέο συνάμα να υπάρχουν τα χρήματα για τη κατασκευή αυτού του έργου, οι προθεσμίες να είναι σε οριακό σημείο και να μην προχωράει.Ποιοί είναι αρμόδιοι για αυτό;…..Ο Δήμος  γιατί δεν έχει προχωρήσει το θέμα;……….

Υπάρχουν βέβαια και άλλα προβλήματα δευτερεύοντα τα οποία μπορούμε να τα  συζητήσουμε στην επόμενη συνάντηση μας που προγραμματίζει ο Σύλλογος μας και θα σας σταλεί νέα πρόσκληση σύντομα και έγκαιρα. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας να βρούμε λύσεις, οι οποίες υπάρχουν και είναι εφικτές  μόνο βέβαια αν υπάρχει η θέληση από εσας.Αλλωστε είσαστε συντοπίτης μας και είναι ευκαιρία να δείξετε έμπρακτα την αγάπη για τον τόπο σας.  Ευχαριστούμε!!!

Κύριε Αναστασάκη, Δήμαρχε Ιεράπετρας,

μας λύπησε το γεγονός της απουσίας σας από τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν απλά θέμα κακής χρονικής συγκυρίας.

Η παρούσα επιστολή έχει ως σκοπό να καταγράψει – αναφέρει τα προβλήματα του τόπου μας και οπωσδήποτε να βρούμε λύσεις για αυτά.

Ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Κουτσουρά – Ανάληψης – Μακρύ-Γιαλού έχει όλη τη καλή διάθεση σε πνεύμα συνεργασίας πάντοτε, αλλά και αντιπαράθεσης ενίοτε αν αυτό κριθεί αναγκαίο, να βοηθήσουμε ούτως ώστε να δοθούν λύσεις στα πάγια και σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας.

Θα θέλαμε από εσάς έγγραφες και έγκαιρες απαντήσεις όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί γι’ αυτό και ο Αντιδήμαρχος κ. Προιστάκης εντός δέκα (10) ημερών.

Τα προβλήματα είναι τα ακόλουθα:

  1. 1) Παραλία. Η παραλία μας έχει καταστραφεί εξαιτίας των λάθος παρεμβάσεων από ειδικούς και μη. Το λιμάνι, ένας από τους κύριους λόγους γι’ αυτήν την καταστροφή, χρειάζεται επεμβάσεις ή ακόμα και αλλαγή θέσης.

– Έχουν γίνει μελέτες γι’ αυτό;

– Υπάρχει προγραμματισμός από την πλευρά του Δήμου;

  1. 2) Πολυιατρείο. Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν εγκριθεί τα χρήματα για την κατασκευή του.

– Ποιοί είναι αυτοί που κωλυσιεργούν αυτό το έργο ζωής για τον τόπο μας;

– Είναι πολιτικά πρόσωπα;

– Είναι αρμοδιότητα των Δημοτικών και Τοπικών Φορέων;

  1. 3) Σχέδιο πόλης. Έχει καταντήσει σαν το «γεφύρι της Άρτας» για τον τόπο μας.

– Τόσα χρόνια καθυστέρησης για ποιό λόγο άραγε;

– Σε ποιό στάδιο βρίσκεται;

– Τώρα με τη διχοτόμηση τι προβλήματα δημιουργούνται;

  1. 4) Βιολογικός. Είναι η μάστιγα όλων των επαγγελματιών.

– Υπάρχουν μελέτες; Και αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκονται;

  1. 5) Ύδρευση. Γνωρίζετε ότι τα πιο πολλά δίκτυα της περιοχής μας είναι παλιά με συνέπεια η επικινδυνότητα του πόσιμου νερού να αυξάνεται.

– Υπάρχει στην ατζέντα σας πρόβλεψη;

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν ανήκει σε κανέναν.

– Με τον πρώην Δήμο Μακρύ – Γιαλού είχαν ξεκινήσει κάποια έργα για την

ύδρευση της παραλιακής ζώνης, τώρα με τη διχοτόμηση θα αρχίσουμε πάλι

τις «μοιρασιές»;

Υπάρχουν ακόμη πολλά δευτερεύοντα προβλήματα, πολλά εκ των οποίων πηγάζουν από τα παραπάνω. Αυτά μπορούμε να τα συζητήσουμε στην επόμενη συνάντηση που προγραμματίζουμε να κάνουμε και φυσικά θα σας προσκαλέσουμε σύντομα και έγκαιρα.

Ο τόπος μας έχει παραμεληθεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια και κάποια στιγμή πρέπει κι εμείς να νιώσουμε ισότιμοι πολίτες με όλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και βούληση από εσάς. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση γιατί τον τόπο μας τον αγαπάμε. Εσείς;

Ευχαριστούμε!!


Kύριε Πλακιωτάκη, βουλευτή του νομού μας, ο Εμπορικός & Επαγγελματικός  Σύλλογος του πρωην Δήμου Μακρύ-Γιαλού  εκπροσωπεί το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών της περιοχής μας.Η αγωνία ολων μας  είναι μεγάλη σε ότι αφορά τα τεκταινόμενα στον τόπο μας  και φυσικά τα προβλήματα τα οποία δυστυχώς είναι πολλά και σοβαρά.Αυτός είναι ο λόγος της συνάντησης μας.Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θέλουμε από εσας ενημέρωση και συγκεκριμένες έγγραφες απαντήσεις για αυτά.

Εχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ τα χρήματα για την κατασκευή του Πολυιατρείου, όμως  δεν γίνεται τίποτα ακομη και σε συνάρτηση με τις προθεσμιες που υπάρχουν στην Διαθήκη ο κίνδυνος να χαθεί αυτό το υπερπολύτιμο έργο που θα δώσει ανάσες ζωής στον τόπο μας, είναι μεγάλος.Που έχει κολλήσει το έργο;….Ποιοί είναι υπεύθυνοι για αυτό;…Πολιτικοί παράγοντες  ,Δημοτικοί ή τοπικοί φορείς;… Θεωρούμε ότι εσείς σαν εκπρόσωπος του τόπου μας έχετε και τις απαντήσεις αλλά και την θέληση και την πολιτική δύναμη φυσικά ώστε να ξεκινήσει και να τελειοποιηθεί αυτό το έργο στον τόπο μας.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.Εμείς έχουμε κλαταγράψει μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα και σας τα αναφέρουμε.

1.Η παραλία του Μακρύ-γιαλού είναι στην χειρότερη μορφή που υπήρξε ποτέ και κανένας  δεν συγκινείται, όχι μόνο τώρα αλλά ούτε και στο παρελθόν.Τα  ανθρώπινα λάθη και οι παρεμβάσεις από ειδικούς έχουν καταστρέψει μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης και αν δεν γίνει κάτι για αυτό θα καταστραφούν σπίτια και οικογένειες και φυσικά ολη η τουριστική υποδομή ενός από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς.Το γνωρίζετε και εσείς ότι λύσεις υπάρχουν ,μόνο βέβαια εάν υπάρχει θέληση, βούληση και αγάπη για τον τόπο μας.

2.Το σχέδιο πόλης που τόσα χρόνια καθυστερεί και τώρα με την διχοτόμηση μπλέκεται ακόμη περισσότερο.

3.Ο βιολογικός  που αποτελεί μάστιγα για όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ενοικαζόμενων δωματίων αλλά και για όλους τους πολίτες.

4.Υδρευση.Τα πιο πολλά δίκτυα είναι παλιά και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.Επισης γνωρίζουμε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν ανήκει σε κανέναν.Τώρα ακόμη μια φορά η διχοτόμηση στέκεται εμπόδιο ακομη και σε αυτή την «μοιρασιά»!!!!

Εμεις από την πλευρά μας θέλουμε το καλό του τόπου μας και τίποτα άλλο.Τώρα που εσείς βρίσκεστε στο πολιτικό προσκήνιο μπορείτε να δώσετε λύσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.Θέλουμε να σταματήσουμε να είμαστε παραμελήμενοι και να μην νιώθουμε σαν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. {jcomments on}

Ακούστε, τον κύριο Ρουσσάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos