υπουργός εμπορικής ναυτιλίας Μανόλης ΚεφαλογιάννηςΤην ικανοποίηση του για την πορεία των έργων που εκτελούνται στο λιμάνι του Ηρακλείου εξέφρασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης τονίζοντας παράλληλα ότι το ΥΕΝ προγραμματίζει μια σειρά νέων έργων προκειμένου να ενσωματωθεί το λιμάνι στον κοινωνικό ιστό της πόλης και να ανοίξει το μέτωπο του Ηρακλείου προς τη θάλασσα.
Ο κ. Κεφαλογιάννης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος κ. Γιώργο Βιδάκη τον Λιμενάρχη κ. Χουχουρέλο και υπηρεσιακούς παράγοντες επιθεώρησε τα έργα που εκτελούνται στο λιμάνι καθώς και τα έργα στην παραλιακή λεωφόρο. Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ο ΥΕΝ επεσήμανε ότι: «Είναι ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό θέμα για αυτές τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και τώρα που λήγουν οι Ολυμπιακοί αγώνες πολλά από τα σύγχρονα συστήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, όπως θερμικές κάμερες, δορυφορικά συστήματα, όλα αυτά θα ενταχθούν ε ένα ενιαίο σχεδιασμό για να μην μπορεί κανείς, αν είναι δυνατό, είτε από τις ακτές της Τουρκίας, είτε από τις χώρες της νότιας Μεσογείου, με τρόπο έκνομο, να πλησιάζουν τις ακτές της Ελλάδας και της Κρήτης

Εξ άλλου, τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες το νομού Ηρακλείου συζητήθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια σύσκεψης υπό τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας (;) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης .

Η σύσκεψη αυτή όπως τόνισε ο ΥΕΝ δείχνει για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τους αγρότες ενώ επεσήμανε ότι οι αγρότες και οι φορείς τους δείχνουν ωριμότητα αναγνωρίζουν τα προβλήματα και είναι ώρα, όπως είπε, να κατοχυρώσουμε τη συνεργασία της Κυβέρνησης των φορέων και των αγροτών για την επίλυση των προβλημάτων .

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας ,οι βουλευτές κ. Γιώργος Δεικτάκης και Κώστας Μπαντουβάς καθώς και οι αγροτικοί φορείς του Νομού Ηρακλείου.

Κατά την σύσκεψη, ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε από τους φορείς να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα του πλαφόν της σταφίδας και επανέλαβε ότι στόχος για επιδοτήσεις του λαδιού είναι να πληρώνονται οι παραγωγοί πριν τα Χριστούγεννα .

Print Friendly, PDF & Email

Από manos