Αντιπλημμυρικές  pαρεμβάσεις στη Γρα Λυγιά ΣΧΕΤ: 1. Η από 4-3-2013 1επιστολή μου προς εσάς.

2. Η από 15-3-2013 απάντηση σας με αριθμό πρωτ. 3093,6546.

1. Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Ιεράπετρας, κ. Σήφη Αναστασάκη.

2.Με τη παραπάνω (1) σχετική  επιστολή μου κ. Σήφη Αναστασάκη σας ανέλυσα το πρόβλημα που υπάρχει με το έργο θέματος, για το οποίο ζητάω ενημέρωση από το Δήμο σας , από το 2010, και από 8-5-2012  από εσάς προσωπικά, για το που πήγαν τα λεφτά. Σας τόνισα στην επιστολή μου ότι δεν έγιναν ούτε τα μισά από τα προβλεπόμενα στη διακήρυξη δημοπρασίας του έργου των 200.000 ευρώ.

3. Εσείς όμως κ. Δήμαρχε αποφεύγεται επιμελώς να απαντήσετε που πήγαν τα λεφτά του έργου, παρά του ότι σας ενημέρωσα αναλυτικά με την επιστολή μου. Σύμφωνα με τη σχετική ( Φ 18/ΟΙΚ/6190/12-3-2012 ) που σας την είχα επισημάνει, και σύμφωνα με το Σύνταγμα, είστε υποχρεωμένος κ. Αναστασάκη να απαντήσετε αιτιολογημένα , και όχι να αποκρύπτετε την αλήθεια.

4. Με την παραπάνω ( 2) σχετική απάντηση σας , δεν απαντάτε επί της ουσίας της υπόθεσης , αλλά αποφεύγετε να πείτε την αλήθεια.

5. Δεν απαντήσατε κ. Δήμαρχε στα παρακάτω ερωτήματα που σας έθεσα με την παραπάνω επιστολή μου, και σας τα υπενθυμίζω:

Α. Υπάρχει κ. Δήμαρχε τεχνική μελέτη του έργου ?

Β. Τα 1000 κυβικά σκυροδέματος ,και οι 20 τόνοι σίδερα  που προέβλεπε η Διακήρυξη Δημοπρασίας του έργου που πήγαν κ. Αναστασάκη ? Πόσα κυβικά σκυροδέματος χρησιμοποιήθηκαν ?? Πόσα κιλά σίδερα χρησιμοποιήθηκαν ?

Γ.  Δεν έγιναν ούτε τα μισά προβλεπόμενα από τη Σύμβαση.

σχάρα και τσιμένο από αριστερά6. Παρά  τη σοβαρότητα όμως του θέματος , εσείς προσπαθείτε να συγκαλύψετε τυχόν παραλήψεις  ή άλλα, που έγιναν σε ένα έργο που εκτέλεσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά εξοφλήθηκε  όταν εσείς ήσασταν Δήμαρχος Ιεράπετρας, και έπρεπε να είχατε ελέγξει πριν την εξόφληση ότι το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί. Πως κάνατε εξόφληση σε ένα έργο που δεν ολοκληρώθηκε ? Παρά ταύτα όμως , στις 8-5-2012 που σας απέστειλα τη πρώτη μου επιστολή, είχατε υποχρέωση να ελέγξετε όλο το φάκελο του έργου, να μεριμνήσετε για τη παραλαβή του έργου που τρία και πλέον χρόνια δεν έχει παραληφθεί, και  να λάβετε τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα.

7. Λέτε ψέματα κ. Δήμαρχε στο ότι δεν έγινε μόνο το στοιχείο γ της τεχνικής έκθεσης, γιατί  σας ανέφερα ότι δεν έγινε ούτε το μισό από το στοιχείο α , (εννοώ το δρόμο από το Παιδικό Σταθμό και προς βορρά, μέχρι τη θέση Πετρούνια, που εσείς λέτε με την (β) σχετική , ότι έγινε. Ελάτε να το δείτε κ. Δήμαρχε. Όλα φαίνονται. Καλέστε με να σας τα δείξω.

8. Λέτε κ. Δήμαρχε στην απάντηση σας ότι έγινε τροποποίηση με το  πρώτο  ΑΠΕ. Σε ποιο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε ? Εξετάσατε κ. Δήμαρχε, εφ’ όσον σας κάνω επώνυμη καταγγελία, αν ήταν επαρκής η αιτιολογία στον ΑΠΕ ώστε να δικαιολογείται η τροποποίηση του αντικειμένου της σύμβασης ? Γιατί κ. Δήμαρχε επικαλείστε συνεχώς το έργο του ρέματος Διαβατών, εφ’ όσον γνωρίζετε πολύ καλά ότι το έργο αυτό έχει ναυαγήσει προ πολλού?

9. Λέτε κ. Αναστασάκη, ότι η επιτροπή παραλαβής του έργου έχει συγκροτηθεί στις 16-10-2012 ,< με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Λασιθίου ( τέτοια Υπηρεσία κ. Αναστασάκη δεν υπάρχει ) >, δηλαδή  5 μήνες μετά την επιστολή μου, και 2 χρόνια μετά την  εξόφληση του έργου. Αυτές οι διαδικασίες κ. Αναστασάκη είναι νόμιμες ? Δηλαδή όταν τελειώσει ένα έργο που εσείς δημοπρατείτε, το εξοφλείτε πρώτα, και μετά περιμένετε 2 χρόνια για να συγκροτήσετε την επιτροπή παραλαβής ? Που είναι κ. Δήμαρχε το πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του έργου ? Το ελέγξατε ?

10. Κατόπιν των παραπάνω ,σας παρακαλώ πολύ κ. Σήφη Αναστασάκη να μου απαντήσετε αιτιολογημένα , όπως προβλέπει η νομοθεσία, σε όλα τα παραπάνω, και  να μου αποστείλετε  και τα κάτωθι:

α. Επικυρωμένο αντίγραφο από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας που ενέκρινε το πρώτο ΑΠΕ που ισχυρίζεστε , καθώς και το ΑΠΕ.

β.  Την απόφαση της συγκρότησης της επιτροπής  οριστικής παραλαβής του έργου.

γ. Το πρωτόκολλο της προσωρινής παραλαβής του έργου.

δ. Την Υδραυλική μελέτη του έργου , όπως προβλέπετε από τη νομοθεσία για όλα τα υδραυλικά έργα.

11. Αναμένοντας την απάντηση σας ,είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί των παραπάνω. {jcomments on}

ΜΕ  ΕΚΤΙΜΙΣΗ

ΜΑΝΩΛΗΣ  ΛΟΥΤΣΕΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΗΣ  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: