Μανώλης Μενεγάκης: ναι μεν αλλά, για τη πανήγυρη του Αγίου Νικολάου
ο Άγιος Νικόλαος

Ο νέος δήμαρχος Αγίου Νικολάου Μανώλης Μενεγάκης, με δήλωση του μέσα από το Facebook, προσπαθεί, μάλλον, να κρατήσει αποστάσεις από τον τρόπο με τον οποίο προγραμμάτισε τη πανήγυρη του Αγίου Νικολάου η Μητρόπολη Πέτρας, αλλά και τις αντιδράσεις του κόσμου. Η δήλωση Μενεγάκη, όπως δημοσιοποιήθηκε με τις υπογραμμίσεις δικές μας…….

Ως νέος δήμαρχος από το νέο έτος, σας γνωρίζω ότι σκοπός μας είναι πρωτίστως να υπηρετήσουμε τα σωστά αιτήματα των συμπολιτών μας, συνεργαζόμενοι με όλες τις τοπικές Αρχές, προς το συμφέρον όλων μας.

Ένα από αυτά είναι και η διατήρηση των εθίμων μέσα στα οποία εμπίπτει και ο εορτασμός του προστάτη και πολιούχου της πόλης μας, του Αγίου Νικολάου.

Μανώλης Μενεγάκης: ναι μεν αλλά, για τη πανήγυρη του Αγίου Νικολάου
Μανώλης Μενεγάκης: ναι μεν αλλά, για τη πανήγυρη του Αγίου Νικολάου

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας αυτό που διδαχτήκαμε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου, όπου θυμάμαι ότι ο Μέγας Βασίλειος σε μια επιστολή του αναφέρει ότι «το έθιμο», μπορεί να έχει «δύναμη νόμου», όταν «οι θεσμοί παραδόθηκαν σε εμάς» από ανθρώπους με τις ίδιες πνευματικές αξίες, δηλαδή όταν δεν είναι αντίθετο προς την ορθόδοξη πίστη και παράδοσή μας.

Χρόνια πολλά και εύχομαι ο Άγιος Νικόλαος να φωτίσει όλους για να λαμβάνονται σωστές αποφάσεις, προς το συμφέρον της πόλης και όλου του δήμου μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos