νήσος ΧρυσήΕπιστολή διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε άλλη μια συνάντηση με θέμα τη νήσο Χρυσή, αυτή τη φορά στα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Ιεράπετρας, απέστειλε τόσο στο Σύλλογο όσο και στον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, κ. Δεικτάτη, ο Μανώλης Γερακιανάκης,  δίδοντας την παράλληλα στη δημοσιότητα.  Στην επιστολή διαμαρτύρεται και απορεί για τη μεθόδευση, έλλειψη ενημέρωσης αφού και ο ίδιος είναι μέλος του αγροτικού συλλόγου, όσο και την “εκπροσώπηση από τον κ. Δεικτάκη” του Δήμου Ιεράπετρας στη σύσκεψη.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κύριοι, έκπληκτος παρακολούθησα χθες στο τηλεοπτικό κανάλι TELE ΚΡΗΤΗ, ρεπορτάζ από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου στα γραφεία του συλλόγου μας, με τον ΓΓ κ. Δεικτάκη και δύο – τρεις φορείς ακόμα με θέμα τη νήσο Χρυσή.

Άκουσα τον ΓΓ να αναφέρει ότι η συνάντηση προκλήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου και του αγροτικού μας συλλόγου και μην έχοντας υπόψη μου κάποια σχετική ανακοίνωση μου δημιουργούνται πολλά ερωτήματα και προβληματισμοί.

Με τα τόσα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες μας, ποιος ο σκοπός της ενασχόλησης σας με το θέμα αυτό ;

Είναι απαράδεκτο, ο κ. Δεικτάκης που τόσα έχει υποσχεθεί στους αγρότες (μέχρι και με παραίτηση αν δεν πετύχει κάτι), χωρίς όμως να έχει επιλύσει ούτε ένα μας αίτημα μέχρι σήμερα, να έρχεται στην Ιεράπετρα και μάλιστα στο γραφείο του συλλόγου μας, με κύριο θέμα τη νήσο Χρυσή χωρίς καν να υπάρχει  σχετική ανακοίνωση και ανοικτή πρόσκληση.

Άκουσα επίσης τον πρόεδρο του συλλόγου, να δηλώνει ότι είναι ένα σημαντικό γεγονός και ότι στηρίζετε (το συμβούλιο), μία συγκεκριμένη πρόταση ενός συλλόγου της περιοχής μας.

Βάση ποιας διαδικασίας και μετά από ποια διαβούλευση με τους συναδέλφους αγρότες, πήρατε αυτή την απόφαση και μάλιστα σε ένα θέμα που δεν έχει απασχολήσει ξανά τον σύλλογο μας ;

Αυτή σας η πρωτοβουλία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που ευαγγελιζόσασταν πριν την εκλογική διαδικασία του συλλόγου μας.

Σας ζητώ να πληροφορήσετε τους αγρότες μας αν υπάρχει τουλάχιστον σχετική απόφαση του συμβουλίου σας και να  την κοινοποιήσετε.

Είναι επίσης λυπηρό και ταυτόχρονα προκλητικό και αντιδημοκρατικό, ο κ. Δεικτάκης να αναφέρει ότι εκπροσωπεί και τον δήμο μας και όλες τις υπηρεσίες.

Ο κ. Δεικτάκης είναι ο διορισμένος εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Κρήτη και δεν μπορεί να παρουσιάζεται σαν ο εκπρόσωπος όλων προσβάλλοντας θεσμούς και υπηρεσίες παραπέμποντας έτσι σε πρακτικές άλλων εποχών.

Πως το επιτρέψατε κάτι τέτοιο ;

Κύριοι το νησί ανήκει σε όλους τους Γεραπετρίτες και απαιτείται από όλους, οι όποιες διαδικασίες λαμβάνουν χώρα για αυτό, να είναι ανακοινώσιμες, ανοικτές, δημοκρατικές και μακριά από σωτήρες.

Μέχρι σήμερα το νησί ήταν ένας χώρος, προσωπικών, πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και αν πραγματικά επιθυμείτε αυτό να αλλάξει θα πρέπει να τηρήσετε την καταστατική μας διαδικασία (απόφαση γενικής συνέλευσης) και μέχρι τότε σας ζητώ να ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ από κάθε άλλη δημόσια ή κλειστή συνάντηση προκληθεί για το θέμα αυτό.

Δεν μπορώ να παραλείψω ότι στην συγκεκριμένη συνάντηση παρευρίσκονταν και πρόσωπα που διατηρούν κοινωνικές και όχι μόνο σχέσεις με μέλη του συλλόγου μας και είναι άλλος ένας σοβαρός  λόγος  το θέμα αυτό να το αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη σοβαρότητα  και όλες οι ενέργειες να γίνονται δημόσια και μετά από διαβούλευση. {jcomments on}

 

Εν αναμονή των απαντήσεων σας

Γερακιανάκης Μανώλης
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: