Λίνα Μενδώνη Παναγία ΚεράΤην Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013,επισκέφθηκε την περιοχή μας η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη. Την κα Λίνα Μενδώνη και την αντιπροσωπία του υπουργείου συνόδευσαν στελέχη της 13 Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της ΚΔ Εφορίας Προϊστορικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της επισκέφθηκε και επιθεώρησε της εργασίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου, τη Σπιναλόγκα, την Παναγία Κερά, τον Ιερό Ναό του Αφέντη Χριστού, στην Κριτσά και την Παναγία Κουμπελίνα στο Χουμεριάκο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης υποδέχτηκε και συνόδευσε  την αντιπροσωπία και παρέδωσε στην κα Μενδώνη το παρακάτω υπόμνημα:

«ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου(ΣΕΣ), σας ενημερώνουμε για διάφορα θέματα της περιοχής μας :

1)Ολοκλήρωση της αποκατάστασης της Σπιναλόγκα και του ηλεκτροφωτισμού ,ενός έργου που ολοκληρώνεται. Σημειωτέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της ΔΕΗ για υποθαλάσσιο καλώδιο και χρειάζεται συνεργασία μαζί της ώστε να προχωρήσει το έργο.Ο  Περιφερειάρχης Κρήτης κ .Σταύρος Αρναουτάκης είχε δεσμευθεί για την προώθηση του συγκεκριμένου έργου.

2)Ζητούμε την στήριξή σας για την προώθηση του φακέλου για την ένταξη του νησιού στην UNESCO και για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης.

3)Επανερχόμαστε στο αίτημα που έχετε και εσείς αποδεχθεί, για τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στο  παρακείμενο νησί Κολοκύθα.

4)Ένταξη και άλλων εκκλησιών, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και αισθητικής αξίας, στο ΣΕΣ για αποκατάσταση.

5)Συνέχιση των ανασκαφών στην περιοχή του Μιραμπέλλου από το Υπουργείο Πολιτισμού ή από τις ενδιαφερόμενες αρχαιολογικές Σχολές καθώς επίσης και εκείνες που χρηματοδοτεί ο Δήμος με προγραμματική σύμβαση.

6)Ανάδειξη των Μινωικών μονοπατιών.

7)Επίλυση του προβλήματος στον αρχαιολογικό χώρο ‘’Καμάρα’’ , εντός της πόλεως του Αγίου Νικολάου.»
από τον Δήμο Αγίου Νικολάου
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: