Συνοδός ΒουνούΟ Δήμος Ιεράπετρας δημοσιεύει την παρακάτω ανακοίνωση του Ι.Ε.Κ. Ιεράπετρας που προέκυψε μετά από συνεργασία του ΙΕΚ Ιεράπετρας με την «Ομάδας Εργασίας» που έχει συγκροτήσει για τη μελέτη και επεξεργασία του σχεδίου «Ανάδειξη Ορεινών Διαδρομών Δήμου Ιεράπετρας».

Από το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί θα προκύψει η δυνατότητα δημιουργίας Τμήματος Κατάρτισης στο ΙΕΚ Ιεράπετρας 2ετους διάρκειας με ειδικότητα «Συνοδός Βουνού» .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
IEK ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Το Ι.Ε.Κ. Ιεράπετρας, ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος διάρκειας έως και την Δευτέρα 29/7/2013 , προκειμένου να προταθεί η δημιουργία του Τμήματος Κατάρτισης, διετούς(2) διάρκειας για αποφοίτους Λυκείου, ειδικότητας: «Συνοδός Βουνού» (το μοναδικό στην Ελλάδα).
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τα στοιχεία της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος (που ακολουθεί) , η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα διοικητικής ενημέρωσης του Δήμου Ιεράπετραςο δήμος Ιεράπετρας στο διαδίκτυο ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Ι.Ε.Κ Ιεράπετρας (για θέματα κατάρτισης): στα τηλέφωνα: 2842027512 και 2842027513 από 09:00 -13:30

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΕΚ)

 • Ο συνοδός βουνού αναπτύσσει σε μια ορεινή ζώνη ή συγκεκριμένη ορεινή περιοχή ή επίσης σε περιοχή φυσικού ενδιαφέροντος, όπου συμπεριλαμβάνονται τα εθνικά πάρκα, τα περιφερειακά και επαρχιακά και άλλες μορφές προστατευμένων περιοχών, τη δραστηριότητα της συνοδείας και επεξηγεί στα συνοδευόμενα άτομα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ορεινού περιβάλλοντος που διέρχονται.
 • Ο συνοδός βουνού δεν εξασκεί το επάγγελμά του σε περιοχές που υπάρχει χιόνι και για την διάσχιση του απαιτούνται ορειβατικά υλικά και τεχνικές, σε βραχώδεις ζώνες, σε παγετώνες και σε εκείνα τα πεδία που απαιτούν, εν πάση περιπτώσει, για την προώθηση τη χρήση σκοινιού, ορειβατικής αξίνας και αγκίστρων.
 • Ο συνοδός βουνού μπορεί να ασκεί δραστηριότητες στην φύση εκτός των οροθετημένων περιοχών.

ΣΚΟΠΟΣ
Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει η ειδικότητα που θα υποστηρίζει υπαίθριες δραστηριότητες μεμονωμένων ατόμων- ομάδων σε ορεινές περιοχές.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
Ο/Η κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Συνοδός Βουνού» εργάζεται συνοδεύοντας ομάδες ή μεμονωμένα άτομα, που πραγματοποιούν , στα πλαίσια οργανωμένων τουριστικών προγραμμάτων, δραστηριότητες στη φύση.

ΤΟΜΕΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 • Θα πρέπει να έχει την ικανότητα να συνοδεύει ομάδες ή μεμονωμένα άτομα σε μια ορεινή ζώνη ή συγκεκριμένη ορεινή περιοχή ή επίσης σε περιοχή φυσικού ενδιαφέροντος, όπου συμπεριλαμβάνονται τα εθνικά πάρκα, τα περιφερειακά και επαρχιακά και άλλες μορφές προστατευμένων περιοχών και να επεξηγεί στα συνοδευόμενα άτομα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ορεινού περιβάλλοντος που διέρχονται.
 • Θα πρέπει να δύναται να διοργανώνει και να συντονίζει διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες- εκδηλώσεις στις επισκεπτόμενες ορεινές περιοχές για τους συμμετέχοντες εκδρομείς.
 • Θα πρέπει να τηρεί και να εφαρμόζει με απόλυτη ακρίβεια τους κανόνες ασφαλείας κατά την πραγματοποίηση των υπαίθριων δραστηριοτήτων.
 • Θα πρέπει να δύναται να υποστηρίζει τη σχεδίαση του ημερήσιου ή πολυήμερου προγράμματος εκδρομών στις επισκεπτόμενες ορεινές περιοχές.
 • Θα πρέπει να δύναται να υποστηρίζει τη δημιουργία υποδομής για την υλοποίηση προγραμμάτων και υπαίθριων δραστηριοτήτων.
 • Θα πρέπει να δύναται να αξιολογεί και να προτείνει βελτιώσεις στα εκτελούμενα τουριστικά προγράμματα.
 • Θα πρέπει να δύναται να πραγματοποιεί σχέδια διαφυγής και διάσωσης σε περίπτωση κινδύνου, στην κλίμακα των δυνατοτήτων του.
 • Φόρμα ηλεκτρονικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην παρακάτω διεύθυνση:

http://dimos.ierapetra.gr/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/tabid/405/Default.aspx?EntryId=549

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: