Ο δήμαρχος Αγίου ΝικολάουΤην δραματική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι τουριστικοί δήμοι μετά την μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, επισημαίνει ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου και πρόεδρος του Δικτύου Τουριστικών Δήμων Δημήτρης Κουνενάκης σε επιστολή του, προς τον Υπουργό Εσωτερικών,  Γιάννη Ραγκούση.  
Η επιστολή κοινοποιείται στις κοινοβουλευτικές ομάδες Πα.Σο.Κ., ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, στον πρόεδρο και τα μέλη της ΚΕΔΚΕ καθώς και στα μέλη του δικτύου Τουριστικών Δήμων.

Κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση των Τουριστικών Δήμων μετά τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων και εκδιδομένων λογαριασμών (2%) από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι δραματική.
Οι περισσότεροι των Δήμων μας και κυρίως εκείνοι της επαρχίας και των νησιών δεν μπόρεσαν να κλείσουν τους προϋπολογισμούς τους και αναγκάστηκαν να μεταφέρουν σημαντικό μέρος των πληρωμών για την επόμενη χρήση.

Άλλοι Δήμοι, όπως π.χ. ο Δήμος Αρκαδίου Ρεθύμνου, αποφάσισε να λάβει δάνειο 950.000€ για να καλύψει αυτές τις απώλειες.

Παρά τις εκκλήσεις μας και παρά την αναγνώριση του δικαίου των αιτημάτων μας, δεν έχει παρθεί καμία απόφαση μέχρι τώρα για την κάλυψη των μεγάλων ελλειμμάτων μας.

Θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να πάρετε κάποια απόφαση, ώστε να γνωρίζουμε το οικονομικό τοπίο του τρέχοντος έτους 2010, οπότε και θα κληθούμε να καλύψουμε και το έλλειμμα του 2009.

Πάγιο βεβαίως παραμένει το αίτημα μας για την αποκατάσταση ή αντικατάσταση των χαμένων εσόδων μας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Τουριστικών Δήμων

Δημήτρης Κουνενάκης

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: