Συλλαλητήριο ΣεληνάριΗ Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Αγίου Νικολάου,  η οποία συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, συζήτησε και αξιολόγησε την κατάσταση μετά τις μεγάλες  κινητοποιήσεις στο Νομό και κατέληξε στα παρακάτω:

1) Χαιρετίζει και εκφράζει την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών του Μεραμβέλλου στην Παλλασιθιώτικη κινητοποίηση, στην μεγάλη πορεία  προς το Σεληνάρι, στη συγκέντρωση που έγινε εκεί καθώς   και στη συγκέντρωση  στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

2) Θεωρεί  πολύ σημαντική  στιγμή  για όλο το Νομό,  την ενιαία  παρουσία στις κινητοποιήσεις, την κοινή φωνή, γεγονός που ανέδειξε με πολύ έντονο τρόπο τα κοινά προβλήματα. Είναι σημαντικό ότι πολλοί, τόσο θεσμικοί παράγοντες όσο και ΜΜΕ έσκυψαν στο γεγονός, ανέδειξαν τις κινητοποιήσεις και εξέφρασαν την στήριξή τους στα αιτήματά μας.

3) Καλούμε τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή, ώστε να έχουμε ευτυχή κατάληξη στα αιτήματά μας και στις προτάσεις μας, δεδομένου ότι αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει στο νομό μας Περιφερειακό Συμβούλιο για τα ζητήματα του Λασιθίου. Καλούμε τους συμπολίτες μας να δώσουν μαζικό παρόν.

4) Καλούμε επίσης τους θεσμικούς παράγοντες να στηρίξουν και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις τους.

5) Εκτιμούμε ότι πάνω από όλα πρέπει να διατηρήσουμε την επαφή μας με όλες τις περιοχές του Νομού, να διευρύνουμε την συνεργασία και το πνεύμα αλληλοκατανόησης και συναντίληψης που καλλιεργήθηκε αυτό το διάστημα.

Για αυτό προτείνουμε τη σύσταση Παλλασιθιώτικου Συντονιστικού Οργάνου, με αντιπροσωπείες από όλες τις πόλεις του Νομού, είτε από τις επιτροπές αγώνα που υπάρχουν είτε από τους φορείς όλων των περιοχών.

Σκοπός είναι ο καλύτερος συντονισμός του αγώνα στη συνέχεια.

Πέρα από τα ιδιαίτερα ζητήματα κάθε περιοχής, υπάρχουν τα γενικότερα τα οποία μας ενώνουν και αποδείχθηκαν πως εκείνα αποτελούν τη βάση για το ξεπέρασμα ανώφελων τοπικισμών,  τα οποία έχουν προκαλέσει ζημιά στον τόπο.

Παρά τα όποια προβλήματα παρατηρήθηκαν στην πορεία των αγώνων, παρά τις όποιες εσωτερικές τοπικές αντιθέσεις, ο αγώνας μας πρέπει να έχει σταθερό στόχο και εκείνο που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι η ενότητα, η κοινή πορεία, η κοινή διεκδίκηση για το παρόν και το μέλλον του Νομού.

 

Η Επιτροπή Αγώνα Αγίου Νικολάου

Άγιος Νικόλαος, 25-02-2013

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: