ΕλιέςΟ Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετική επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με την οποία επισημαίνονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Οι αγρότες της Ιεράπετρας επισημαίνουν ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής, ο αθέμιτος ανταγωνισμός (λόγω εισαγωγών και ελληνοποιήσεων προϊόντων από τρίτες χώρες) οι αυξημένες εισφορές σε ΕΛΓΑ-ΟΓΑ, η φορολόγηση των αγροτεμαχίων κ.λ.π. έχουν σαν αποτέλεσμα οι μικρές καλλιέργειες να μην είναι πλέον βιώσιμες.

Ο εν λόγω Σύλλογος θεωρεί ότι πρέπει να διενεργούνται τακτικά έλεγχοι στα λιπάσματα που διατίθενται στην τοπική αγορά (όσα δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές να αποσύρονται) οι δε σποροπαραγωγικές εταιρείες να καταθέτουν ικανοποιητικό αριθμό σπόρων από κάθε Lot nr στο ΚΕΠΠΥΕΛ της περιοχής που το διοχετεύουν (φυλάσσοντας αυτόν για ένα έτος) διαφορετικά πολλοί εξ’αυτών θα οδηγηθούν σε χρεωκοπία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos