Οι ομγενείς σε αναμνηστική φωτογραφίαΕνθουσιασμένοι από την παραμονή τους στην Κρήτη δηλώνουν οι ομογενείς τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Δήμο Χερσονήσου στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος δράσης του συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τίτλο: «Οργάνωση επισκέψεων ομογενών τρίτης ηλικίας στην Ελλάδα».
Οι τριάντα τρεις συνολικά απόδημοι τρίτης ηλικίας που προέρχονται από τη Γεωργία, Μεξικό, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία θα παραμείνουν στο Δήμο Χερσονήσου μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το μουσείο «Λυχνοστάτης», ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί ξενάγηση στα Δημοτικά Διαμερίσματα της ενδοχώρας του Δήμου (Ποταμιές – Αβδού – Γωνιές – Κερά). Στ πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, οι ομογενείς θα συμμετέχουν σε παραδοσιακή βραδιά που διοργανώνει το ΚΑΠΗ Δήμου Χερσονήσου στις 28 Σεπτεμβρίου, αλλά και σε σειρά εκδηλώσεων πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα με συμμετοχή του ΚΑΠΗ Δήμου Χερσονήσου. ¶λλωστε, πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η σύσφιξη των δεσμών με την πατρίδα και η γνωριμία τους με τους κατοίκους των περιοχών που υλοποιούν το πρόγραμμα.
Η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος πραγματοποιείται από το υπουργείο Εσωτερικών, Δμόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., την Ε.Ν.Α.Ε., τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και το Δήμο Χερσονήσου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos