Ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου συμμετείχε με την αντιπρόεδρο του Στέλλα Παπαθανασάκη στο Συνέδριο Αντιπροσώπων της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. που πραγματοποιήθηκε στις 25/2/24 στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. «Η ΕΛΠΙΣ», στο οποίο συμμετείχαν Αντιπρόσωποι από όλους τους Συλλόγους Νοσηλευτών πανελλαδικά.

Οι Αντιπρόσωποι ενημερώθηκαν για όλα τα τρέχοντα θέματα σχετικά με το νοσηλευτικό επάγγελμα καθώς και για τον μελλοντικό προγραμματισμό των δράσεων της Ομοσπονδίας. Κατόπιν παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας σε διοικητικό – οικονομικό – κοινωνικό επίπεδο, τα οποία υπερψηφίστηκαν ομόφωνα.

Όλοι οι Αντιπρόσωποι έλαβαν το λόγο και αποτύπωσαν ενδελεχώς τους προβληματισμούς των μελών από τις Υπηρεσίες Υγείας, για την παρούσα κατάσταση και αναπτύχθηκε ένας υγιής και εποικοδομητικός διάλογος, ο οποίος θα συμβάλει στην ανάπτυξη και στην ενδυνάμωση του νοσηλευτικού επαγγέλματος, μέσα από τον υγιή συνδικαλισμό.

Σύσσωμο το Σώμα των Αντιπροσώπων συμφώνησε την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων και την προβολή των διαχρονικών αιτημάτων και των παρεμβάσεων της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε όλο τον πολιτικό κόσμο, ανεξαρτήτως κομματικής χροιάς. Για το σκοπό αυτό, ο Πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. κάλεσε τα μέλη στην από κοινού χάραξη στρατηγικών διεκδίκησης, η οποία αφορά τα ακόλουθα αιτήματα:

  1. Μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων Νοσηλευτών (επικουρικού προσωπικό, Ο.Α.Ε.Δ., ειδικευμένων Νοσηλευτών).
  2. Άμεσες προσλήψεις νέων Νοσηλευτών στις Υπηρεσίες Υγείας μέσω Ειδικού Συστήματος Προσλήψεων.
  3. Ειδικό Σύστημα Συνταξιοδότησης.
  4. Ειδικό Σύστημα αξιολόγησης – κρίσεων για τους Νοσηλευτές.
  5. Ειδικό μισθολόγιο για τους Νοσηλευτές.
  6. Ένταξη όλων των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε.
  7. Άμεση αναγνώριση της ισοδυναμίας – αντιστοίχισης των τίτλων σπουδών των πρώην Πτυχιούχων Τ.Ε., με τους Πτυχιούχους Π.Ε.
  8. Άμεση αναδιάρθρωση των οργανικών θέσεων και έκδοση των νέων οργανισμών των Νοσοκομείων
  9. Συμμετοχή των Διευθυντών-ντριων Νοσηλευτικών Υπηρεσιών στα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων.
  10. Συμμετοχή Π.Ε. ή Τ.Ε. Νοσηλευτών στα Επιστημονικά Συμβούλια των Νοσοκομείων.

Ακόμη, στις 25 Φεβρουαρίου 2024 στο κρητικό κέντρο “Χοχλιός” στην Αθήνα  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικής πίτας της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. -Ε.Σ.Υ., παρουσία εκατοντάδων μελών απ’ όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos