Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Υγεία Τετάρτη 22 Φλεβάρη στο Ηράκλειο

Μετά τις κινητοποιήσεις σε Ιεράπετρα και Ρέθυμνο, τη Τετάρτη (22/2) 17:00, στη πλατεία ελευθερίας στο Ηράκλειο θα γίνει το “Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την Υγεία”, που διοργανώνεται από τις  Ενώσεις  Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης, τα  Σωματεία Εργαζομένων δημόσιων νοσοκομείων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου, τους Φοιτητικούς  Συλλόγους  Ιατρικής και ΣΕΥΠ Ηρακλείου.

Δεκάδες τα μηνυματα συμπαράστασης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο με δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία σε όποιους θέλουν να συμμετάσχουν.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λασιθίου

στηρίζει την Πανυγειονομική κινητοποίηση και το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο που γίνεται από τις  Ενώσεις  Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης, τα  Σωματεία Εργαζομένων δημόσιων νοσοκομείων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου, τους Φοιτητικούς  Συλλόγους  Ιατρικής και ΣΕΥΠ Ηρακλείου την Τετάρτη, 22 του Φλεβάρη του 2023, στο Ηράκλειο,  με αιτήματα :

 • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Άμεση  προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων.
 • Να μην κλείσει και να μην αλλάξει χαρακτήρα κανένα νοσοκομείο. Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στο “νέο ΕΣΥ “.
 • Καμία κατάργηση –συγχώνευση τμήματος, κλινικής ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας υγείας. 
 • Κατάργηση πληρωμών ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα, χειρουργεία και άλλες θεραπείες.
 • Επικαιροποίηση απαρχαιωμένων οργανισμών νοσοκομείων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες
 • Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
 • Γιατροί ΕΣΥ πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης
 • Όχι σε μετακινήσεις γιατρών και άλλων υγειονομικών μεταξύ μονάδων υγείας
 • Αυξήσεις μισθών σε επίπεδα ανάλογα με την αύξηση του πληθωρισμού. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού.
 • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών
 • Όχι στον αυταρχισμό διοικήσεων
 • Καμία υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων ιατρικής με την εισαγωγή κριτηρίων αξιολόγησης-φίλτρων. Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για άσκηση επαγγέλματος.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λασιθίου να δώσουν το «παρών» στο Απογευματινό Παγκρήτιο Συλλαλητήριο  που θα γίνει την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 5:00 μ.μ, στο Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίας .

Στηρίζουμε, συμμετέχουμε,  μαζικά και αποφασιστικά γιατί η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και υπόθεση όλων μας ! 

Για το Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Λασιθίου,

    Η πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

Στρατάκη Μαρία                                     Κουπατσιάρης Αλέξανδρος

Φίλοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Στηρίζουμε τους αγώνες των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία μας και συμμετέχουμε στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2023 , 5.00 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο που οργανώνεται από τις Ενώσεις Ιατρών και τους συλλόγους Εργαζομένων όλων των Νοσοκομείων της Κρήτης. Καλούμε τα μέλη μας και τους Πολίτες για τη συμμετοχή τους ώστε να βρεθούμε δίπλα στους Ιατρούς και το Προσωπικό των Νοσοκομείων στους οποίους στηριζόμαστε για την Υγεία μας, την ποιότητα της Ζωής μας.

Διατίθεται Λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 15,30 από το ΚΤΕΛ Αγίου Νικολάου.  Για θέσεις ενημερώνετε στα τηλ 6972341889, 6948513749

Άγιος Νικόλαος  19 Φεβρουαρίου  2023

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γ Γραμματέας
Δημ Μετοχιανάκης                 Δημ Κουνενάκης

Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας

Συμμετέχουμε στην Πανυγειονομική Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας θα συμμετέχει στην  Πανυγειονομική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγκείλει η ΠΟΕΔΗΝ 

την Τετάρτη 22/2/2022 και θα συμμετέχει ενεργά στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο της ΚΡΗΤΗΣ. 

Δωρεάν λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τα ΚΤΕΛ στις 3:00 μ.μ.

Για συμμετοχή και κράτηση θέσης καλέστε στα τηλ. 6974463273 και 6932908425.  Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!

Λαϊκή Συσπείρωση Λασιθίου

Οι μάχες τώρα αρχίζουνε,  το κίνημα φουντώνει.

Συνάδελφοι /ισσες.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λασιθίου (ΑΣΕ) στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών που καλούν σε συμμετοχή στο παγκρήτιο συλλαλητήριο της 22/2 στο Ηράκλειο (ώρα 5:00 μμ στην πλατεία Ελευθερίας). Ανταποκρινόμαστε έτσι στο κάλεσμα συμπόρευσης με τους/τις εργαζόμενους/ες που παλεύουν  για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ,για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, για αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινα ωράρια ,για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, για απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας ,που δικαιούται και  αξίζει ο λαός μας  στον 21ο αιώνα. Τα αιτήματά τους είναι και δικά μας!

Υγεία-Παιδεία-Πολιτισμός βάλλονται απροκάλυπτα.

Υγειονομικοί, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί αντιστέκονται μαζί για την ανατροπή!

Μια εβδομάδα πριν συνάδελφοι/ισσες από τον νομό μας έδωσαν ισχυρό αγωνιστικό παρόν στην συγκέντρωση των εκπαιδευτικών που έγινε στο ίδιο σημείο. Η ΑΣΕ Λασιθίου χαιρετίζει την μαζικότητα εκείνης της συγκέντρωσης και καλεί τους συναδέλφους/ισσες να μην υποκύψουν στον εκβιαστικό μηχανισμό της κυβέρνησης, ώστε όλοι μαζί να ενισχύσουμε την μαζικότητα των κινητοποιήσεων – την μόνη αληθινή ασπίδα των εκπαιδευτικών απέναντι στην αντιεπιστημονική, οπισθοδρομική και διχαστική αξιολόγηση του Υπουργείου, με την οποία επιδιώκει να απονεκρώσει την ήδη υποβαθμισμένη, υποστελεχωμένη και υποχρηματοδοτούμενη δημόσια Παιδεία.

Είναι ανάγκη, τώρα που το κίνημα δείχνει να ενεργοποιείται, όσοι από μας είχαμε πάγια θέση αρχής την διεξαγωγή δια ζώσης γενικών συνελεύσεων, να θέσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτές να υλοποιούνται με μαζική συμμετοχή. Είναι επίσης αυτονόητο – άλλωστε η ψήφος των μελών μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ το αποδεικνύει- πως η ΑΣΕ διαχωρίζει την θέση της τόσο από το πρόσφατο «λευκό», όσο και από την αποχή του προέδρου από την ψηφοφορία στο συμβούλιο των προέδρων στην Αθήνα. Το πολιτικό, αγωνιστικό και συναδελφικό μας ήθος όμως επέβαλλε στην διαδικτυακή γενική συνέλευση της Τρίτης 14/2 να εστιάσουμε στα σημαντικά, άκρως επιτακτικά ζητήματα της οργάνωσης της απεργίας και συγκέντρωσης στο Ηράκλειο. Δεν πλειοδοτούμε σε προσωπικές κορώνες «επαναστατικής γυμναστικής» -ιδίως σε μια ταλανισμένη ΕΛΜΕ όπως αυτή του Λασιθίου, όπου οι κοκορομαχίες εντυπώσεων κυριάρχησαν για χρόνια με αποτέλεσμα το συνδικαλιστικό όργανο να απαξιωθεί στα μάτια πολλών συναδέλφων. Εμείς  έχουμε το βλέμμα στραμμένο στον νεοδιόριστο συνάδελφο που θέλει να αντισταθεί στην ατομική αξιολόγηση και προσπαθούμε να τον στηρίξουμε δημιουργώντας συνθήκες για να υπάρξει ισχυρό κίνημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες σαν μια γροθιά να πιέσουμε όλοι και όλες μαζί, ώστε τόσο η ηγεσία της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, όσο και οι κατά τόπους ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να πολεμήσουν μέχρι τέλους το σχέδιο κατεδάφισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας και της υποβάθμισης-απαξίωσης των εκπαιδευτικών.  Με την αγωνιστική μας διάθεση να γίνουμε κι εμείς κομμάτι του δυναμικού εργατικού κινήματος που θα τους χαλάσει τα σχέδια! Ο αγώνας τώρα αρχίζει.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: