Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών ΑστυνομίαςΗ Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας πραγματοποίησε τo Σάββατο 5 Απριλίου 2014 συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας  κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προκειμένου συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό ενόψει και της επικείμενης Αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με απώτερο σκοπό τη συνεργασία προκειμένου να προκριθούν λύσεις που θα επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη δημόσια ασφάλεια του Νησιού μας.

Στα πλαίσια της συνάντησης δόθηκε στον κ. Υφυπουργό σχετικό Υπόμνημα και συζητήθηκαν τα εξής ζητήματα:

  1. Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, έναρξη εφαρμογής του ψηφισθέντος Σχεδίου Νόμου και λοιπά σχετικά θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών,
  2. Τι πρόκειται να συμβεί με τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες που θα λειτουργήσουν στο Νησί και ποια ενημέρωση υπάρχει με τα αναμενόμενα σχετικά Π.Δ.,
  3. Εφιστήσαμε τη προσοχή ιδιαίτερα για τη διασφάλιση των θεμελιώδη δικαιωμάτων του Έλληνα Αστυνομικού με την διατήρηση του Π.Δ. 100/2003 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού», παρά τη θετική παρέμβαση της Ομοσπονδία μας κατά τις συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής επί του θέματος.
  4. Καθυστέρηση των τακτικών κρίσεων των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έτους 2014, γεγονός που έχει επιφέρει έντονη ανησυχία, προβληματισμό και ανασφάλεια στις τάξεις των Αξιωματικών. Ζητήθηκε να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις ή έστω να ανακοινωθεί με επίσημη δήλωση η ημερομηνία διεξαγωγής των, προκειμένου να προστατευτεί το κύρος και η αξιοπιστία του σώματος.
  5. Ζητήθηκε η χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος από το πλεόνασμα σε όλο το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ανεξαιρέτως.
  6. Καταμερισμός των οργανικών θέσεων του αστυνομικού προσωπικού στις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν ανά Νομό, όπως δείκτες εγκληματικότητας, συχνότητα διαδηλώσεων, αθλητικών συναντήσεων κλπ.
  7. Βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής. Έγκαιρη έγκριση των δαπανών για το Service των οχημάτων. Πρότασή μας η παραχώρηση οχημάτων στην ΕΛ.ΑΣ. με Leasing Services και χρονική διάρκεια τα 5 έτη.
  8. Ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου ζητήσαμε ακόμη περισσότερη ενίσχυση (από ότι μέχρι σήμερα έχει προβλεφθεί) των Υπηρεσιών εκείνων που υποδέχονται μεγάλο πλήθος επισκεπτών, όπως τα Α.Τ. Αερολιμένα Σητείας, Ηρακλείου και Χανίων, Α.Τ. Χερσονήσου & Α.Τ. Νέας Κυδωνίας με Δόκιμους Αστυφύλακες, τουλάχιστον στα επίπεδα προηγούμενων ετών.

Ο κ. Υφυπουργός με τη σειρά του κατέγραψε ένα προς ένα τα προβλήματα, εξέφρασε τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματά μας και τόνισε ότι εντός των επόμενων ημερών θα έχουμε ενημέρωση για τα περισσότερα από τα ζητήματα που μας απασχολούν.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: