δεν πληρώνωΑλλη μια δυναμική παρέμβαση της Λ.Σ.Π.,πραγματοποιήθηκε σήμερα 15/5/’13 στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε, μετά από κάλεσμα που κάναμε μέσω έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου,συμβάλλοντας στην προσπάθειά μας,για την αναστολή πλειστηριασμών ιδιωτικών περιουσιών από τις τράπεζες.

Παρουσία αστυνομικής δύναμης,βρεθήκαμε λίγο πριν τις 16:00 έξω από την είσοδο, αλλά όπως φάνηκε οι συμβολαιογράφοι ήταν καλά προετοιμασμένοι και με ύπουλο τρόπο πέρασαν μέσα στο κτίριο.

Η αντίδρασή μας ήταν άμεση, καθώς μπήκαμε κι εμείς, παρόλη την προσπάθεια των αστυνομικών να μας εμποδίσουν.

Καταλάβαμε την αίθουσα που θα λάμβανε χώρα η εκδίκαση των υποθέσεων, φωνάζοντας ταυτόγχρονα συνθήματα και εμποδίζοντας την είσοδο στα τραπεζικά κοράκια.

Η στάση των συμβολαιογράφων, ήταν θρασύτατη, ειρωνική και άκρως εριστική εναντίον μας. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο, να ζητήσουν παρέμβαση εισαγγελέα, για να μας απομακρύνει από τον χώρο.

Συνεχίζοντας εμείς ακάθεκτοι, παραμείναμε ενδυναμώνοντας την στάση μας και ερχόμενοι σε συνεχή αντιπαράθεση μαζί τους.

Κάποια στιγμή, εισέβαλλαν στην αίθουσα δύο διμοιρίες ΜΑΤ,προσπαθώντας να μας βγάλουν έξω, προκαλώντας την έντονη αντίδραση όλων μας!!!

Η ατμόσφαιρα πυροδοτήθηκε ακόμα περισσότερο, όταν έφτασαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών, οι οποίοι με απάραδεκτα χλευαστικό τρόπο, ειρωνεύτηκαν την όλη μας προσπάθεια, με αποτέλεσμα να προκληθούν φραστικά επεισόδια και να ανέβει η ένταση.

Παρά την συνεχή προσπάθεια των ΜΑΤ, να μας αναγκάσουν να αποχωρήσουμε, παραμείναμε μέχρι και την τελευταία στιγμή, όπου όλοι μαζί τραγουδώντας τον Εθνικό ‘Υμνο, καταφέραμε για άλλη μια φορά, να αναστείλουμε την όλη διαδικασία.

Καλούμε όλο τον λαό του Ηρακλείου, να συνεχίσει να μας στηρίζει με την παρουσία του κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο καθώς και κάθε Κυριακή στις 19:30 μ.μ., στην τακτική μας συνέλευση στην πλατεία Ελευθερίας.

-Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών,

τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της στάσης πληρωμών.

 

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΕ, ΔΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5/13 και ώρα 19:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!!!

ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!!!!

Την προσπάθεια στηρίζουν συλλογικότητες, επιτροπές, συνελεύσεις, σωματεία από το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Ελλάδα. {jcomments on}

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: