Το περίπτερο της Περιφέρειας ΚρήτηςΜια διάκριση που αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται το σύγχρονο πρόσωπο της Κρήτης, απέσπασε η Περιφέρεια Κρήτης, με την απονομή της Αργυρής κάρτας κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης φορέων της Αυτοδιοίκησης “POLIS 2007”, που ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην έκθεση, συμμετείχαν 852 εκθέτες από 21 χώρες και διήρκησε ως την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, ενώ τα εγκαίνια της έγιναν από τον υπουργό Εσωτερικών κ . Προκόπη Παυλόπουλο οποίος ανήγγειλε την εντατικοποίηση της υλοποίησης της Ψηφιακής Στρατηγικής του υπουργείου Εσωτερικών για τη μετάβαση στην «Ψηφιακή Κοινωνία».

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης και των 4 Νομαρχιών, άρτια οργανωμένο παρουσίασε δραστηριότητες της Κρήτης σε πολυεπίπεδους τομείς προβάλλοντας το σύγχρονο πρόσωπο και τους αναπτυξιακούς προσανατολισμούς της Περιφέρειας.
Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκος, Γενικοί Γραμματείς υπουργείων και Περιφερειών καθώς και εκατοντάδες επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα ειδικά διαμορφωμένα stand του περιπτέρου της Περιφέρειας, παρείχαν πληροφορίες για τα επιτεύγματα και τις επιμέρους προτεραιότητες, που καθιστούν την Κρήτη δύναμη εξωστρεφούς ανάπτυξης, κομβικό σημείο της Ενωμένης Ευρώπης στον κρίσιμο γι΄ αυτήν χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Την διάκριση της Περιφέρειας Κρήτης παρέλαβε από την Διοίκηση της HELEXPO ο σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκα -που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί- κ. Νίκος Μακράκης ο οποίος ευχαρίστησε για την διάκριση και αναφέρθηκε στην πρωτοπορία της Κρήτης με μια σειρά σημαντικών θεμάτων.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos