Πολιτικός σάλος με το μπλουζάκι της Απατζίδη
η Μαρία Απατζίδη στο βήμα της Βουλής με το επίμαχο μήνυμα

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να ταράξει τα νερά βρήκε η βουλευτής του ΜέΡα25, Μαρία Απατζίδη. Μπήκε στη Βουλή, μίλησε στο βήμα για το νομοσχέδιο για τη νέα Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) κλπ. φορώντας ένα μπλουζάκι με το μήνυμα “57 νεκροί, 156 υποκριτές”.

Όπως ήταν φυσικό, αναμενόμενο, οι αντιδράσεις πολλές, προερχόμενες κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία την οποία αφορά το μήνυμα.

Σε ανακοίνωση της η ΝΔ, αναφέρει:

«Τη στιγμή που οι πολίτες ζητούν από όλους σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, κάποιοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη που πριν από δύο εβδομάδες είχε αποκαλέσει την Κυβέρνηση “δολοφόνο”, ανέβηκε σήμερα στο Βήμα της Βουλής φορώντας μπλούζα που έγραφε “57 νεκροί, 156 υποκριτές”. Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας. Καλούμε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να καταδικάσει έμπρακτα τις συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οφείλουν να κάνουν και όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Πολιτικός σάλος με το μπλουζάκι της Απατζίδη
κοντινό της Μαρίας Απατζίδη με το επίμαχο μήνυμα

Το ΜέΡα25, απάντησε αμέσως μετά:

Μια μπλούζα με ένα μήνυμα διαμαρτυρίας (πολύ πιο ήπιο από όσα λέει ο κόσμος εκεί έξω) χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και χυδαία πράξη εκφασισμού από το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος!

Να πληροφορήσουμε τη Νέα Δημοκρατία για κάποιες αληθινά επικίνδυνες, χυδαίες και απαράδεκτες πράξεις εκφασισμού:

  • Η αγνόηση των προειδοποιήσεων των εργαζομένων από τους διοικητές ΟΣΕ και Hellenic Train.
  • Η αγνόηση των προειδοποιήσεων των βουλευτών του ΜέΡΑ25 από τον αρμόδιο Υπουργό.
  • Η ωμή καταστολή των διαδηλώσεων του λαού από τον Υπουργό ΠροΠο.
  • Η προσπάθεια των κυβερνητικών παραγόντων να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μας πείσουν ότι όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια και ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη έχει μόνο ένας σταθμάρχης.

Αν ο χαρακτηρισμός «υποκριτές» ενοχλεί τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει τρόπος να τον αποσύρουμε: να καταψηφίσουν την εγκληματική κυβέρνηση και να απαιτήσουν μαζί με το λαό τη λογοδοσία των πραγματικά υπεύθυνων για την τραγωδία.

Σε γενικές γραμμές η αντιδράσεις στο μήνυμα της Μαρίας Απατζίδη ήσαν θετικές. Πολλοί συμφώνησαν εκφράζοντας απλά τη θέση ότι το άθροισμα θα έπρεπε να περιλαμβάνει και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, διότι το έγκλημα στα τρένα είναι διακομματικό.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: