φροντιστήρια Πουκαμισάς Τα φροντιστήρια Πουκαμισάς Ιεράπετρας και Αγίου-Νικολάου διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στον Άγιο-Νικόλαο ώρα 11.00 και στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Ιεράπετρας ώρα 18.00.

Σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας και ανέχειας η δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια εξακολουθεί να επενδύει στην εκπαίδευση των παιδιών της επιδεικνύοντας  σταθερή προσήλωση στις αξίες της Παιδείας και των Σπουδών. Με τι εφόδια ο σημερινός μαθητής θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του αύριο; Πόσο σημαντική είναι η διερεύνηση της προσωπικότητας ενός παιδιού από την προεφηβική ακόμα ηλικία; Πως το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον θα μπορέσει δυναμικά να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισχυρού χαρακτήρα του νέου, έτοιμου και με θέληση να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης; Η κ. Κουφάκη Αγγελική κάτοχος Master και υποψήφια διδάκτωρ θα εισηγηθεί το θέμα «Η πεποίθηση χτίζει αυτοπεποίθηση. Ο ρόλος των γονέων στην αντίληψη των παιδιών για τον εαυτό τους» απαντώντας στους προηγούμενους προβληματισμούς.

Ο κ. Μιχαλούλης Σπύρος Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε … Πανεπιστήμιο 2013» θα αναλύσει πως μέσα από τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων, όπως το σταθμισμένο Test προσωπικότητας PROFILER, ένας μαθητής του Γυμνασίου μπορεί να ανακαλύψει ή να επιβεβαιώσει τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της προσωπικότητάς του, τα οποία θα πρέπει να διαδραματίζουν κύριο ρόλο στη μετέπειτα επιλογή επαγγελματικής πορείας. Ποιές είναι όμως εκείνες οι ποιοτικές και ανταποδοτικές σπουδές που οδηγούν σε δυναμικά και ανερχόμενα επαγγέλματα; Τα τμήματα του «νέου» μηχανογραφικού παρά τις συγχωνεύσεις του σχεδίου «Αθηνά» είναι πάνω από 400 και τα συνηθισμένα επαγγέλματα του σύγχρονου κόσμου υπερβαίνουν αισίως τα 2000. Ο κ. Μιχαλούλης θα καλύψει  τα παραπάνω ερωτήματα προσανατολίζοντας τους μαθητές της Λυκειακής βαθμίδας στο σύνθετο τοπίο της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ελληνική κοινωνία εθισμένη εδώ και δεκαετίες στην επαγγελματική αποκατάσταση μέσω του διορισμού στο δημόσιο καλείται τώρα με σκληρό και βίαιο τρόπο να αναπροσανατολιστεί προς τη δημιουργία, την καινοτομία και την υγιή επιχειρηματικότητα. Οι νέοι μας σήμερα οφείλουν να γνωρίζουν κάθε πτυχή του παγκοσμιοποιημένου  περιβάλλοντος εργασίας, στο οποίο η πολυεπίπεδη και ουσιαστική γνώση αποτελεί το μόνο διαβατήριο επαγγελματικής αποκατάστασης. Ο κ. Θεμελής Γεώργιος Διδάκτωρ και επικεφαλής Εργαστηρίου Ιατρικής Απεικόνισης του Πολυτεχνείου του Μονάχου θα μας προτείνει: «Τεχνολογίες αιχμής. Ένας φάρος στο τούνελ του επαγγελματικού προσανατολισμού».

Η επαγγελματική διαδρομή της γενιάς που έρχεται στο προσκήνιο θα είναι η επιμηκέστερη όλων των εποχών και το επάγγελμα που θα ασκήσει κάθε σημερινός έφηβος θα πρέπει να είναι συμβατό με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά του. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο το πρόγραμμα συμβουλευτικής του φροντιστηρίου μας παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου των σχολείων της πόλης μας να συμπληρώσουν τα  σταθμισμένα Tests προσωπικότητας και ενδιαφερόντων Profiler και HORIZON. Η αναγκαία ανάλυση των αποτελεσμάτων για το κάθε παιδί ξεχωριστά θα πραγματοποιείται στο χώρο του φροντιστηρίου μας κατά το τρίμηνο Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου και η συμμετοχή όσων το επιθυμούν μπορεί να πραγματοποιηθεί με μια τηλεφωνική προσυννενόηση με τη γραμματεία της μονάδας μας.

Αυτονόητη θα είναι και η συνδρομή μας σε κάθε τι που σχετίζεται με τις αγωνίες των εφήβων μαθητών μας αναφορικά με τις πτυχές του εξεταστικού συστήματος και τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών των υποψηφίων.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: