Συνεχίζεται η ανταλλαγή απόψεων, ανάμεσα στη μειοψηφία και στη πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου. Αυτή τη φορά το Λάσιον Κοινόν απαντά στα γραπτά των ημερών.

Φτάνουν πια τα μαθήματα ύφους και πολιτικού πολιτισμού, ειδικά από αυτούς που για δεκαετίες είχαν αναγάγει το «ρουσφέτι» σε αποκλειστικό τρόπο πολιτικής δράσης και λειτουργίας. Φτάνει πια η ηθικολογία και ο καθωσπρεπισμός από αυτούς που έφτασαν στο σημείο να προσάπτουν μέχρι και ανύπαρκτα «κακουργήμτα» στους συναδέλφους τους, μόνο και μόνο επειδή ήταν πολιτικοί τους αντίπαλοι. Φτάνει πια η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός από αυτούς που αντιμετωπίζουν τους Λασιθιώτες μόνο ως ψηφοφόρους και όχι αυτόβουλους πολίτες με πλήρη δικαιώματα.

Υπάρχουν και τα προβλήματα του σήμερα και του μέλλοντος, για τα οποία όλοι αυτοί δεν λένε κουβέντα. Επικεντρώνονται σε δευτερεύοντα θέματα και χάνουν την ουσία, αγνοούν επιδεικτικά την άσχημη για το Λασίθι πραγματικότητα. Όσο κυβερνούσε η δική τους κυβέρνηση τα έβρισκαν όλα σωστά, τώρα τα βρίσκουν όλα άθος. Αρνούνται τη συζήτηση των προβλημάτων εντός των θεσμικών οργάνων και μετά εμφανίζονται ως οι πιο πιστοί υπερασπιστές των θεσμών και των οργάνων. Παραποιούν την πραγματικότητα, δεν διστάζουν να διαδώσουν ακόμα και ψέματα, μόνο και μόνο για να βλάψουν τον απέναντι, τον αντίπαλο, τον «εχθρό». Χρησιμοποιούν συνεχώς απαξιωτικές εκφράσεις για να μειώσουν και να «κατεβάσουν» τα πρόσωπα που έχουν διαφορετικές απόψεις από αυτούς. Αυτοί έχουν το «αλάνθαστο» και ο κόσμος πρέπει ισόβια να τους ψηφίζει. Φτάνει πια. Τους μάθαμε!

Λάσιον Κοινόν,

Γ. Μανουσάκης, υπεύθ. Τύπου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos